<p>Repeteren heeft met de coronavoorschriften zo zijn beperkingen.</p>

Repeteren heeft met de coronavoorschriften zo zijn beperkingen.

(Foto: )

Groen licht voor Concert van de Eeuw

De theatershow 100 op een Hoop in het kader van 100 jaar Veldhoven gaat definitief door. Bestuur en productieteam van Het Concert van de Eeuw hebben dit in overleg met de vele betrokkenen besloten. Het is een belangrijke stap die geen uitstel meer duldde, zo laten de mensen achter het evenement weten. “Nu is er nog voldoende repetitietijd om straks een prachtige serie voorstellingen neer te zetten. Over zes maanden, van 7 tot en met 13 oktober, is het al zover.”

VELDHOVEN - Vicevoorzitter Theo Vinken is erg opgetogen over het besluit: “Omstandigheden als deze heb ik nooit eerder meegemaakt zolang als ik bij het Veldhovens theater betrokken ben. Een alles ontregelende pandemie, ga er maar eens aan staan. Het was zaak om nú een besluit te nemen. Langer wachten kon echt niet meer, daarvoor is de voorstelling veel te complex. Ik ben blij dat we de knoop, verantwoord, hebben doorgehakt."
Productieleider Marie-José Stravens vult aan: “We hebben het ons niet gemakkelijk gemaakt. Maar ja, Veldhoven bestaat ook maar één keer honderd jaar en dan wil je spektakel op de bühne. Corona is een immense hindernisbaan als je wilt repeteren met grotere groepen. Laat staan met zoveel muziekgezelschappen, koren en dansgroepen uit Veldhoven die meedoen aan de productie. Dat gaat gewoonweg niet."

Talent

Regisseur Peter van Aar: “Veldhoven heeft enorm veel podiumtalent en het is geweldig om daarmee te werken. Tot nu toe gaan de repetities voornamelijk op afstand, digitaal, en dat is lastig. En dan druk ik me mild uit. Een voorstelling moet je kneden en dat kan alleen met de klei in je handen, snap je. De persoonlijke interactie met de cast, dansers en muzikanten, dat is iets waar ik enorm naar uitkijk.”

Vinken: “Er komt veel bij kijken om een corona verantwoord besluit te nemen. Maar met het opvoeren van het vaccinatieprogramma, de komst van het corona-paspoort en de beschikbaarheid van thuis(snel)testen hebben we er voldoende vertrouwen in dat de zaal van Theater De Schalm voor onze voorstellingen volledig kan worden gevuld. Zodra we weer fysiek gaan repeteren zal ook dat geheel binnen de coronaregelen gebeuren.”Stravens: “De tijdsdruk is groot en ik moet eerlijkheidshalve zeggen dat ik dat ergens ook wel een uitdaging vind. Net als de cast trouwens en alle mensen om ons heen. Iedereen is tot op het bot gemotiveerd. We hebben zelfs een extra repetitieruimte ter beschikking gekregen, het voormalige ZuidZorg-gebouw aan de Run. We zullen eens laten zien waar we hier in Veldhoven toe in staat zijn!"

Er staan minimaal acht voorstellingen gepland inclusief voorpremière en première, . De kaartverkoop voor de voorstelling ‘100 op een Hoop' start op 1 juni.

hetconcertvandeeeuw.nl

'Blij dat we
de knoop
hebben doorgehakt'

Van de redactie

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden