Ouders benutten de Media Ukkie Dagen


<p>Bieb verzorgt een week lang de Media Ukkie Dagen. FOTO: Vikram Raghuvanishi.</p>

Bieb verzorgt een week lang de Media Ukkie Dagen. FOTO: Vikram Raghuvanishi.

(Foto: )

Ouders benutten de Media Ukkie Dagen

Bibliotheek Veldhoven besteedt van vrijdag 26 maart tot en met vrijdag 2 april extra aandacht aan mediawijsheid in de opvoeding van kinderen in de leeftijd van 0 tot 6 jaar. De bibliotheek doet dit on de de aansprekende titel van Media Ukkie Dagen.

VELDHOVEN - In Corona-tijd is de schermtijd van veel kinderen toegenomen. Ouders kunnen moeite hebben met het vinden van de juiste balans en geschikte media. Tijdens de Media Ukkie Dagen krijgen zij via de website en Facebook-pagina van de Bibliotheek Veldhoven tips om een Mediamomentje te creëren met hun kind. De tips zijn laagdrempelig en direct toepasbaar.

Ook is op woensdag 31 maart van 20.00 tot 21.00 uur de online-lezing ‘Ik zie, ik zie wat jij niet ziet’ te volgen over het media-aanbod voor jonge kinderen. Denise Bontje van Mediasmarties.nl laat ouders zien hoe ze hun peuter en kleuter op een bewuste manier in aanraking laten komen met de media. Deelnemers krijgen praktische tips en er is ruimte voor het stellen van vragen. De online lezing is gratis, na aanmelding.

www.bibliotheekveldhoven.nl/media-ukkies

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden