‘Ik heb enorme behoefte aan de lente’


<p>Caroline Manders: &quot;Ik ben echt een buitenmens. Ik houd ervan als het zonnetje schijnt, de deuren open laten staan en naar buiten kan.&rdquo; FOTO: Bert Jansen.</p>

Caroline Manders: "Ik ben echt een buitenmens. Ik houd ervan als het zonnetje schijnt, de deuren open laten staan en naar buiten kan.” FOTO: Bert Jansen.

(Foto: Bert Jansen)

‘Ik heb enorme behoefte aan de lente’

De dagen worden langer waardoor ook het voorjaarsgevoel langzaamaan ontwaakt. De lente dient zich aan... En zo ook de tijd om weer aan de voorjaarsschoonmaak te beginnen. Maar... Bestaat die tijd nog wel? Oordeel zelf...

VELDHOVEN - “Ik heb enorm behoefte aan de lente,” zegt Caroline Manders. Ze heeft niets met de winter. “Nou ja, die paar dagen met sneeuw waren wel lekker, maar verder heb ik niets met die donkere periode.”
Als de dagen langer worden breekt voor Caroline Manders de buitenperiode aan. “Heerlijk is dat, het voorjaar binnen halen. Ik ben echt een buitenmens. Ik houd ervan als het zonnetje schijnt, de deuren open laten staan en naar buiten kan.”

Schoonmaak

Jaren heeft de familie Manders door Europa getrokken met een toercaravan. Sinds twee jaar hebben ze een chalet gekocht op een camping. Met die eerste zonnestralen krijgt Caroline Manders acuut zin om aan de voorjaarsschoonmaak te beginnen. “Een nieuw seizoen, het begin van de lente. Heerlijk om alles weer op te frissen; van de gordijntjes en ramen wassen tot alle kastjes en laadjes uitsoppen. Alles weer lekker fris om weer lekker te gaan genieten. Nu we een chalet hebben op een vaste plek komt daar ook het buitengebeuren bij.”

Bloempotjes vullen

Bij het chalet is gekozen voor kunstgras. “Lekker gemakkelijk in onderhoud. Je hoeft niet te maaien. Even de blaadjes eraf vegen en je bent eigenlijk al klaar.”
“Om het gezellig te maken kleden we de tuin aan met bloempotjes. Als alles er weer fris en fruitig bij staat voel ik me altijd goed en vrolijk. Als ik dan in mijn tuintje zit met een kopje koffie, krantje erbij, de vogeltjes hoor fluiten en af en aan vliegen om hun nestje ook weer lente klaar te maken, dan kan ik daar echt intens van genieten.”

Vakantiegevoel

Het moment dat Caroline Manders de camping opkomt bekruipt haar onmiddellijk het vakantiegevoel. “Tuinsetje naar buiten, boekje erbij en vitamientjes opdoen in het zonnetje. Heerlijk, vooral die rust!”
“Doordat we niet al te ver weg op de camping staan, komen de kinderen regelmatig aangefietst met de kleinkinderen; we hebben er nu vijf, de zesde is op komst. Die komen ook met regelmaat bij opa en oma logeren natuurlijk.”

Contacten

Doordat de dagen lengen krijgen deze een andere invulling dan de wintermaanden. Caroline Manders daarover nog tot slot: “Je bent vanaf het begin van de lente veel meer buiten. Als het langer licht is heb je ook nog zin om na het avondeten een stukje te gaan wandelen of te gaan fietsen. Eventueel bakje koffie doen op een leuk en gezellig terrasje.”

‘Heerlijk
om alles
weer
op te frissen’

En: “Hopelijk kan dat deze zomer weer en kunnen we na de lockdown van de afgelopen periode weer genieten, afspreken met familie en vrienden. Visite ontvangen en bijkletsen tijdens de barbecue. Ik denk dat iedereen er ondertussen wel aan toe is om weer naar buiten te gaan.”

“Tuinsetje naar buiten, boekje erbij en vitamientjes opdoen in het zonnetje. Heerlijk, vooral die rust!”

Voorjaarsschoonmaak

De voorjaarsschoonmaak wordt aan het einde van de winterperiode uitgevoerd en is in Nederland in onbruik geraakt. Op het moment dat de eerste zonnestralen in huis kleine stofdeeltjes doen opwaaien, was hét moment om het hele huis eens goed schoon te maken.

‘Ik kan daar
echt intens
van
genieten’
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden