Een bloemetje maakt ècht het verschil!


<p>Bloemist Kees Liebregts ziet dit voorjaar een nieuwe trend. Steeds meer mensen en bedrijven sturen elkaar een boeket. FOTO: Bert JAnsen.</p>

Bloemist Kees Liebregts ziet dit voorjaar een nieuwe trend. Steeds meer mensen en bedrijven sturen elkaar een boeket. FOTO: Bert JAnsen.

Een bloemetje maakt ècht het verschil!

Leve de Lente... Zeg het met bloemen! Ze vrolijken op en geven altijd een goed gevoel. En met bloemen wordt ook de lente in huis gehaald.

VELDHOVEN - Bloemen zeggen zoveel meer. Een bloemetje is er voor alle gelegenheden. En bloemen zijn altijd leuk om te geven of om te ontvangen. Het voorjaar geeft daar nog een extra dimensie aan met zijn vrolijke voorjaarsbloemen.

Waardering

Bloemist Kees Liebregts ziet dit voorjaar een nieuwe trend. Steeds meer mensen en bedrijven sturen elkaar een boeket. “Bedrijven sturen werknemers een mooi voorjaarsboeket. Door ze deze blije groet te sturen spreken ze hun waardering uit. Veelal voor het vele thuiswerken tijdens de Corona-pandemie in de afgelopen periode. Het is tevens de start van een nieuw en fris begin, een nieuwe lente.”

Ultieme lentebloemen

Een van de meest aansprekende voorjaarsbloemen is wel de tulp. “Voor mij persoonlijk is de magnolia de ultieme lentebloem. Mijn buurman heeft een magnolia in zijn tuin. Hij groeit en bloeit net zoveel aan mijn kant van de schutting. Als ik in het voorjaar die knoppen zie verschijnen, waarna hij begint te bloeien, dan is dàt voor mij het teken dat het voorjaar is begonnen.”

Maatschappelijk

Liebregts voelt zich betrokken bij allerlei projecten binnen Veldhoven. Onlangs is er vanuit de gemeente Veldhoven een initiatief gestart om de wereld te verbeteren, bedacht door een kind. “Die vroeg aan mij wat 500 rozen kosten... Om uit te delen aan mensen in de verschillende wijken in Veldhoven, om mensen een hart onder de riem te steken. Een heel mooi initiatief, wat ik van harte ondersteun door deze rozen te doneren. Ook in het MMC lopen wat acties om het zorgpersoneel te bedanken voor hun inzet. Dat verdient een bloemetje. Elk boeketje verdubbelen we zodat er een kan worden ontvangen en een weggegeven worden.”

Door de pandemie is Liebregts anders moeten gaan ondernemen. “Onze winkel leent zich niet om op afspraak de winkel te bezoeken. We hebben andere manieren moeten verzinnen om de klanten toch te voorzien. Mensen kunnen digitaal een boeket kopen, wat afgehaald kan worden. We zijn ook veel meer gaan bezorgen, maar we missen het contact met de klanten in de winkel en het gezellige praatje.”

Straatbeeld

Tijdens zijn ritten om boeketten te bezorgen ziet Liebregts een ander straatbeeld dan voorgaande jaren. “Vorig jaar nog, bij de eerste zonnestralen, zag je de terrassen opgezet, de bloembakken rijkelijk gevuld. En op de tafeltjes een mooi boeketje. Dat alles geeft een gezellige sfeer en ademt voorjaar uit. Het voorjaar in de knop. Als je nu door Veldhoven rijdt dan ziet het er triest uit. Dan zie je echt dat een bloemetje het verschil maakt! Het maakt je vrolijk en nodigt je uit om buiten te zijn, het echte gevoel dat het voorjaar is begonnen.”

Van de redactie.

‘Dàt is voor mij het teken dat het voorjaar is begonnen’
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden