CityCentrum Veldhoven vol vertrouwen de toekomst in


<p>Jean-Paul van den Tillaar, voorzitter van de Veldhovense ondernemersvereniging in het CityCentrum: &quot;Door dit met elkaar te doen bereiken we een grotere financi&euml;le slagkracht.&quot;&nbsp;</p>

Jean-Paul van den Tillaar, voorzitter van de Veldhovense ondernemersvereniging in het CityCentrum: "Door dit met elkaar te doen bereiken we een grotere financiële slagkracht." 

(Foto: Bert Jansen)

CityCentrum Veldhoven vol vertrouwen de toekomst in

Afgelopen week wist het Veldhovens Weekblad op het nippertje op de voorpagina te melden, dat alleen een draagvlakmeting onder de ondernemers in het CityCentrum Veldhoven nog nodig was. Een meerderheid van de ondernemers moest zich uitspreken voor het instellen van een Bedrijveninvesteringszone (BIZ). In de 2 voorafgaande weken heeft de gemeente Veldhoven in samenwerking met de ondernemersvereniging in het CityCentrum de wettelijke draagvlakmeting (stemming) georganiseerd op woensdag 10 maart jl. Een ruime meerderheid heeft voor de BIZ gestemd. Daarmee is de BIZ een feit. De BIZ heeft een looptijd van 5 jaar.

 VELDHOVEN - “Voor de gemeente is dit goed nieuws”, zegt de Veldhovense wethouder economische zaken Daan de Kort, die nu inmiddels ook verkozen is als VVD-Tweedekamerlid.
“Een BIZ wordt ingesteld door en voor ondernemers. Ik ben ervan overtuigd dat de BIZ een extra impuls gaat geven aan de economische vitaliteit, het ondernemerschap en de samenwerking in het CityCentrum. Dat is niet alleen goed voor de ondernemers maar ook voor de bewoners van Veldhoven”, aldus de Veldhovense wethouder.

Financiële slagkracht

Jean-Paul van den Tillaar, voorzitter van de Veldhovense ondernemersvereniging in het CityCentrum, is blij met de keuze van de ondernemers. “Deze brede steun bevestigt nog eens dat we samen willen werken aan hetzelfde doel: meer bezoekers en meer bestedingen in het centrum. Door dat met elkaar te doen bereiken we een grotere financiële slagkracht.”
“Het zijn bijzondere en spannende tijden waarin we ons nu bevinden. Met deze positieve uitslag voor de BIZ kunnen we aan de slag, (met alle ondernemers) om onze plannen en ideeën voor een sterk en aantrekkelijk Citycentrum te realiseren.”
De ambities, projecten en activiteiten zijn overigens door de ondernemers professioneel uitgewerkt in een BIZ-meerjarenplan.

Wat is een BIZ?

Een BIZ is een afgebakend gebied waar ondernemers samen investeren in de kwaliteit en versterking van hun bedrijfsomgeving, in dit geval het CityCentrum. De BIZ maakt het mogelijk dat alle ondernemers in het centrum samen investeren in de aantrekkelijkheid en economische ontwikkeling van het winkelgebied. De ondernemers betalen hiervoor jaarlijks een bijdrage waarvan de gemeente de heffing int en weer uitkeert. De ondernemersvereniging in het Citycentrum heeft in deze het initiatief genomen.

Meer bezoekers
en meer bestedingen
in ‘t CityCentrum
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden