Zó raakt de koek dus echt niet op!


<p>&nbsp;Els Roosenbeek runt samen met Kees Kamsteeg komen met een leuk initiatief: Walking&Dining. FOTO: Bert Jansen.</p>

 Els Roosenbeek runt samen met Kees Kamsteeg komen met een leuk initiatief: Walking&Dining. FOTO: Bert Jansen.

(Foto: Bert Jansen)

Zó raakt de koek dus echt niet op!

"Mensen zijn regelmoe en willen weer naar buiten; ze zijn meer down ten opzichte van de eerste lockdown", zegt Els Roosenbeek. Samen met Kees Kamsteeg runt zij het team- en persoonlijke coachingsbureau 2Work4U in Veldhoven.

VELDHOVEN - Ze verzorgen sinds de eerste lockdown wandelingen in lunchtijd voor mensen die even het beeldscherm willen laten voor wat het is. "Mensen willen meer contact hebben", zegt Kamsteeg.
"Dat merken we ook als we zelf aan het lopen zijn. Tijdens de eerste lockdown keken de mensen wat frisser en vrolijker uit de ogen en zeiden 'hallo' . We merken nu dat mensen wat geslotener zijn en norser knikken."

Geluiden

Roosenbeek: "De eerste keer had iedereen een beetje het vakantiegevoel en pakte toen de draad weer op met werken. Nu is het echt 'Hoe lang gaat dit nog door?'"
Kamsteeg: "Bij de eerste lockdown hoorde je geluiden als 'nooit meer terug naar dat gejaagde en haasten. Nu zie je een andere situatie. Alle klusjes in huis zijn gedaan, verbouwingen zijn achter de rug en wat nu... De duidelijkheid is weg, De mensen missen de horizon. "
Roosenbeek: "De één zit alleen omdat hij geen relatie heeft en de ander heeft kinderen en daardoor geen moment alleen. De koek lijkt op te zijn."
Kamsteeg: "Wij merken dat mensen het fijn vinden daar structuur in aangeboden te krijgen."

Houvast

Debet hieraan zijn de middag- en/of avondwandelingen die 2Work4U aanbieden.
Kamsteeg: "Je hoort van 'Hé, ik stapte weer op tijd uit bed en heb om 12 uur die wandeling en daarna een lekkere lunch'."
Nieuw bij 2Work4U is het concept 'Walking&Dining' die punten geeft met houvast, namelijk een heerlijke frisse wandeling van 3 kwartier 's middags of 's avonds met als afsluiting een kakelverse maaltijd voor mee naar huis. Roosenbeek: "Zo zijn we op het idee gekomen van gezond eten. Je hoort van veel mensen die op de IC belanden dat ze overgewicht hebben. Wij bieden een combinatie van wandelen, je lichaam in beweging brengen, een gezonde maaltijd en dan ook nog elkaar Corona-proof ontmoeten. Mensen mogen zo vaak mogelijk meelopen als ze willen, maar moeten dat in verband met het eten wel een dag van te voren aanmelden. We organiseren het, maar we doen geen coaching gesprekken. Het is puur dat mensen elkaar ontmoeten."

Lichtvoetig

Kamsteeg: "Het is laagdrempelig, er mag ook gelachen worden. We leggen op allerlei gebieden contacten om de stress weg te nemen en gezond te blijven. Deelnemers kunnen ook contacten maken, een gezellig praatje houden of zelfs schaterlachen, de druk er af halen."
De maaltijden worden door Roosenbeek gemaakt. Kamsteeg: "Dat is echt Els d'r ding."
Roosenbeek: "Alles wordt vers gemaakt, zelfs pasta en niets komt uit een pakje. Brood wordt zelf gebakken. Gezonde uitgebalanceerde maaltijden. Vanuit onze coachingservaring kunnen we zien of er echte problemen zijn en met iemand apart een gesprek aangaan en die eventueel doorverwijzen naar bijvoorbeeld de huisarts."
Kamsteeg: "Maar we proberen het zo lichtvoetig mogelijk te houden, zodat je op meerdere manieren kunt genieten en iedereen is welkom, ook studenten of gewoon mensen die klaar zijn met binnen zitten,"

Walking&Dining is van maandag tot en met donderdag om 12.00 en 17.30 uur. Voor meer informatie en prijzen: info@2work4u.nl

'Het is laagdrempelig, er mag ook gelachen worden. We leggen op allerlei gebieden contacten om de stress weg te nemen en gezond te blijven.'

Tonnie Wesseling.

Meedoen?

'Walking&Dining' is van maandag tot en met donderdag om 12.00 en 17.30 uur. Voor meer informatie en prijzen, gebruik onderstaand e-mailadres:

info@2work4u.nl

'De mensen
missen
de horizon'

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden