Vlag in top voor het hoogste punt


<p>Op het dak van The Village. Vlnr: Wim Schellekens, Jeroen van Kasteren, Bart Antonius, Ad van den Oever, Paul Sanders en Githa Buytels. FOTO: Brabants Wonen.</p>

Op het dak van The Village. Vlnr: Wim Schellekens, Jeroen van Kasteren, Bart Antonius, Ad van den Oever, Paul Sanders en Githa Buytels. FOTO: Brabants Wonen.

(Foto: )

Vlag in top voor het hoogste punt

Aan de rotonde bij De Hertgang en Meerhovendreef tekenen de contouren zich af van de karakteristieke woongebouwen van het project-'The Village'. Deze statige entree wordt bestempeld als 'De Poort van Veldhoven- Noord'. Afgelopen week is door wethouder Ad van den Oever een Corona-proof bezoek gebracht aan het project ter ere van het bereiken van het hoogste punt.

VELDHOVEN - In 2007 zijn de eerste plannen gemaakt onder de naam Entrada. Daarvan zijn in de eerste fase door Brabants Wonen 42 starterswoningen gerealiseerd aan de overzijde van de straat. De ontwikkeling met dure vrije sector appartementen op deze locatie is gedurende langere tijd on hold gezet in verband met de crisis in 2008. “Enkele jaren geleden hebben we in nauwe samenwerking met de gemeente Veldhoven de 2e fase weer nieuw leven in geblazen onder de naam The Village”, aldus Paul Sanders van projectontwikkelaar Brabants Wonen. “De uitgangspunten van de locatie zijn aangepast aan de vraag vanuit de huidige woningmarkt: de vraag naar comfortabel, betaalbaar en duurzaam wonen.”

Architectuur

Als uitgangspunt is door architectencombinatie OAO/Kovos uit Eindhoven het thema 'etagehuis' gekozen. Met de uitstraling van statige elegante woongebouwen voorzien van een zadeldak draperen de 5 etagehuizen zich op natuurlijke wijze in een halve cirkel rondom de rotonde. De gebouwen zijn 5 bouwlagen hoog met aan weerszijde van de Hertgang een accent naar 7 bouwlagen. Het bijzondere aan de accenten is dat ze worden uitgevoerd als tweekappers met dakterras op de 5e en 6e verdieping.

Omgevingsdialoog

Er zijn meerdere inloopavonden georganiseerd door Brabants Wonen samen met de gemeente. Enerzijds om de opzet van het bouwplan toe te lichten aan de hand van 'artist impressions' en maquettes; anderzijds voor aanvang van de bouw met tekeningen over de inrichting van de bouwplaats en het transport waarbij de veiligheid en het beperken van overlast voor de omgeving centraal stond. De Veldhovense wethouders Van de Looij en Van den Oever hebben nog een rondwandeling gemaakt in de buurt met omwonenden om de laatste zorgpunten in de wijk weg te nemen.

Bouwplan

De gasloze appartementen voorzien van warmtepompen en pv-panelen worden gebouwd door Bouwbedrijf Th. Van Kasteren uit Veldhoven. “Door een goede logistieke planning ligt de bouw ondanks de coronacrisis nog enkele maanden voor op schema. Oplevering van gebouw 1 en 2 staat gepland voor medio 2021 en de overige gebouwen volgen dan aan het einde van het jaar”, aldus een trotse Jeroen van Kasteren.
De gemeenschappelijke parkeerplaatsen worden voorzien van 6 elektrische laadpalen voor het laden van elektrische auto’s, de HOV lijn stopt voor de deur, en er is voldoende ruimte voor het stallen van fietsen in afsluitbare ruimtes in het gebouw. De gebouwen zijn te gast in het nog aan te leggen groen. Prominent onderdeel van dit inrichtingsplan is de realisatie van een grote wadi in het groen voor de opvang van regenwater in de vorm van oppervlaktewater.

Samenwerking

Wethouders Van den Oever is zeer content met de bouw van de appartementen: "The Village wordt met recht De Poort van Veldhoven-Noord genoemd. Duurzame appartementen in de betaalbare en middeldure sector waar veel mensen met plezier zullen gaan wonen. Aan de mooie vormgeving, de grote balkons met prachtig overhoeks uitzicht en bijzondere metselverbanden zie je dat bewust gekozen is voor kwaliteit. Na oplevering zal er met de aanleg van het groen hier een prachtige woonomgeving ontstaan. Een fraai visitekaartje bij de entree van Veldhoven waar we met zijn allen trots op kunnen zijn”, aldus de Veldhovense wethouder.
The Village is tot stand gekomen in een daadkrachtige samenwerking tussen gemeente en marktpartijen in een tijd met grote uitdagingen voor de woningbouw. "Maar ook met grote kansen”, zo vult Paul Sanders aan.
"Inmiddels zijn we met de partners van Vastgoedhuys De Koraal en gemeenten en woningcorporaties uit het Stedelijk Gebied Eindhoven (SGE) druk doende om dit soort hoogwaardige projecten ook met innovatieve circulaire bouw te realiseren onder het concept FlexxHouse.”

Van de redactie.

'Een fraai visitekaartje bij de entree van Veldhoven'

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden