Boek om hersens te trainen, 11 letters...


<p>&ldquo;Uniek zijn de middenpagina&rsquo;s, het kinderhoekje. Deze pagina&rsquo;s zijn uitneembaar waardoor kinderen hun eigen puzzelboekje hebben om op te lossen.&rdquo; FOTO: Roniko BV</p>

“Uniek zijn de middenpagina’s, het kinderhoekje. Deze pagina’s zijn uitneembaar waardoor kinderen hun eigen puzzelboekje hebben om op te lossen.” FOTO: Roniko BV

(Foto: )

Boek om hersens te trainen, 11 letters...

Puzzelen is voor alle leeftijden en heeft vele gezondheidsvoordelen; het houdt de geest scherp, puzzelen is een uitdaging voor de hersenen.

VELDHOVEN - PuzzelBrein uit Veldhoven is al 12,5 jaar een gevestigde titel en wordt uitgegeven door Roniko BV. Eigenaar Rowi van den Nieuwenhof uit Veldhoven, is trots op ‘haar’ blad.

Totstandkoming

12,5 jaar geleden begint Rowi in loondienst en krijgt als belangrijkste taak om het blad te ontwikkelen en te produceren. Een aantal jaar later wil de toenmalige uitgever ermee stoppen en Rowi besluit het puzzelblad over te nemen. PuzzelBrein wordt door een hecht team van mensen samengesteld; de meesten er werken al vanaf het begin aan mee.

Elk wat wils

PuzzelBrein is een dik boek van 84 pagina’s. Een van de eisen die Van den Nieuwenhof vanaf het begin stelt, is het soort papier. “Mooi papier en gemakkelijk om op te schrijven.”
Het magazine bevat een variatie aan puzzels en artikelen. “Het mooie aan PuzzelBrein is dat elke puzzel een prijspuzzel is. Of je nu een cryptogram, kruiswoordpuzzel of Zweeds raadsel maakt, voor elke opgeloste puzzel is er een prijs te winnen. De puzzels worden afgewisseld met leuke artikelen, uitgaans- en boekentips."

Breingymnastiek

Puzzelen is erg in trek door meerdere factoren. Vooral de hersenen worden erdoor gestimuleerd en puzzelen zorgt voor een goede ontspanning. Puzzelen houdt de hersenen in beweging en is - als het ware - zoete muziek voor het brein!
Voor het slapengaan nog even een puzzel maken maakt het brein leeg van de zorgen van de dag en maakt dat iemand meer ontspannen kan gaan slapen.

Hele gezin

PuzzelBrein is er voor alle leeftijden. “Soms wordt er in familieverband gepuzzeld, een competitie tussen de verschillende gezinsleden. Er zijn zelfs huishoudens waarvan die 2 exemplaren in huis hebben, puur om elkaar af te troeven", zegt Rowi lachend. “Uniek zijn de middenpagina’s, het kinderhoekje. Deze pagina’s zijn uitneembaar waardoor kinderen hun eigen puzzelboekje hebben om op te lossen.”

25-jarig jubileum

In een tijd waar papier langzaam verdwijnt door digitale uitgaven en waar alles sneller en oppervlakkiger schijnt te moeten, blijft PuzzelBrein niet alleen overeind staan, maar groeit zelfs. Waarom? Omdat puzzelen een leuke en gezonde hobby is en omdat puzzelen vanaf papier toch eigenlijk het fijnste is. Ze kijken bij PuzzelBrein daarom nu al uit naar hun 25-jarige jubileum.

Gratis exemplaar

Ter gelegenheid van het 12,5-jarige jubileum kunnen lezers van het Veldhovens Weekblad eenmalig een gratis exemplaar aanvragen. Geen abonnement dus en geheel vrijblijvend.

www.puzzelbrein.nl

Van de redactie

'Mooi papier en gemakkelijk om op te schrijven'

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden