Oplichters weer flink actief met valse sms-berichten


<p>Een voorbeeld van een vals sms-bericht zoals verstuurd aan een argeloze ontvanger. FOTO: Henk Hendrikx.</p>

Een voorbeeld van een vals sms-bericht zoals verstuurd aan een argeloze ontvanger. FOTO: Henk Hendrikx.

(Foto: )

Oplichters weer flink actief met valse sms-berichten

Oplichting bestaat al zolang de mens er is. En daarbij worden steeds ‘slimmere’ trucjes ingezet om iemand geld of andere zaken af te troggelen. Ook in Veldhoven en Meerhoven. Op dit moment zijn namelijk oplichters aan het werk die gebruik maken van valse sms-berichten.

VELDHOVEN - Het is alom bekend. Via telefoon, e-mail en aan de deur mogen nóóit pincodes of inloggevens van bankrekeningen verstrekt worden. Spotjes op televisie waarschuwen hiervoor. En toch... Tóch vallen veel mensen nog altijd in de valkuilen van het oplichtersgilde.

Digitaal

Ook via de digitale snelweg vindt oplichting plaats. Door middel van e-mails, WhatsApp en sms-berichten lokken de oplichters hun slachtoffers naar een valse website waar ze vervolgens hun bank- en of andere inloggegevens prijsgeven. Dit heet phishing.

Veldhoven en Meerhoven

Lezers uit Veldhoven en Meerhoven weten de redactie van het Veldhovens Weekblad te melden dat zij de afgelopen weken een sms-bericht hebben ontvangen met als tekst:

‘Belastingdienst: U heeft nog een openstaande vordering met kenmerk: HK42815 van EUR 472,92. Voorkom inbeslagname en betaal vandaag nog via iDeal: HK42815.info

Wat te doen

Stel, u ontvangt ook een dergelijk sms-bericht... Wat dan te doen? Reageer nóóit op e-mails of sms-jes van banken. Banken vragen namelijk nooit om in te loggen via een meegestuurde link. Of om de pinpas op te sturen. Bij twijfel bellen met de bank, geeft vaak al duidelijkheid dat het inderdaad om phishing gaat! Maak dan een melding op www.fraudehelpdesk.nl en verwijder daarna de mail of het berichtje.

Aangifte doen bij de politie is ook een belangrijke stap. Dat kan gewoon bij Politie Veldhoven, wijkpolitie Meerhoven en het Regionaal Service Centrum van de politie.

Politie Veldhoven is bereikbaar onder (0900) 88.44.
Meerhovense wijkagenten Marieke Bakermans en Erwin van Melis zijn bereikbaar onder hetzelfde nummer.
Voor het verrichten van een digitale aangifte, zie

www.politie.nl

Contact

Van de redactie.

Weer veel
sms-berichten
van
oplichters

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden