<p>De Ladies van Ladies&#39; Circle&nbsp; 29 De Kempen. FOTO: Stock.</p>

De Ladies van Ladies' Circle  29 De Kempen. FOTO: Stock.

(Foto: )

1 op de 10 heeft er te weinig geld voor...

Ladies’ Circle International Day op donderdag 11 februari heeft in het teken gestaan van het taboe op menstruatie en menstruatiearmoede. Vandaar dat de Ladies van LC29 De Kempen in februari zoveel mogelijk menstruatieproducten willen inzamelen, om te doneren aan de voedselbank.

VELDHOVEN - "Onze Circle verzorgt voor het eerst een sponsoractie om financiële middelen op te halen en tegelijkertijd aandacht te vragen voor menstruatiearmoede. Ook in Nederland komt het voor dat er thuis geen geld is voor menstruatieproducten. Een structureel probleem, iedere cyclus weer. Vrouwen, vanaf de leeftijd van jong volwassenen, worden uit nood gedwongen een oplossing te zoeken. Er is sprake van menstruatiearmoede wanneer mensen niet genoeg geld hebben om menstruatieproducten zoals tampons, maandverband of menstruatiecups aan te schaffen, die nodig zijn voor de hygiëne tijdens de menstruatie. Wist u dat er zelfs in Nederland 1 op de 10 dames onvoldoende financiële middelen heeft om menstruatieproducten te kopen?", aldus Tosca Goes, Lady van Ladies' Circle 29 De Kempen.
Mensen die de Ladies willen helpen kunnen dit onder meer doen door een klein bedrag te doneren via de onderstaande link naar de specifieke actiepagina.

https://lc29.ladiescircle.nl/menstruatie-armoede/

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden