<p>Mathilde van Agthoven is de Veldhovense voorleeskampioen 2021.FOTO: Imke Duijf, Bibliotheek Veldhoven.</p>

Mathilde van Agthoven is de Veldhovense voorleeskampioen 2021.FOTO: Imke Duijf, Bibliotheek Veldhoven.

(Foto: )

Mathilde van Agthoven gaat door!

Mathilde van Agthoven is uitgeroepen tot Veldhovense voorleeskampioen van het primair onderwijs 2021. 5 schoolkampioenen hebben onder digitale aanmoediging van hun klasgenoten op maandag 8 februari om deze toch prestieuze titel gestreden.

VELDHOVEN - De schoolkampioenen uit groep 7 en 8 lezen in de grote zaal van Theater de Schalm voor uit hun favoriete boekfragment. De wedstrijd is georganiseerd door de Bibliotheek Veldhoven. De jury bestaat uit Jean-Paul van de Tillaar van boekhandel Bruna Veldhoven, wethouder Daan de Kort en Dorine Prinsen van de Bibliotheek Veldhoven. Mark van der Linden verzorgt de presentatie. Vanwege de Corona-maatregelen is er geen publiek aanwezig. De klasgenoten en leerkrachten kunnen via live-stream meekijken en hun kampioen aanmoedigen.

De jury moet na de optredens van de 5 schoolkampioenen in beraad en is het snel met elkaar eens. Zij kiezen de 11-jarige Mathilde uit groep 8 van basisschool De Rank als winnaar. Mathilde leest voor uit het boek 'Juffrouw Pots' van de auteur Tosca Menten.

Juryvoorzitter Daan de Kort licht de keuze voor Mathilde toe: “Je was van tevoren best zenuwachtig en dat is ook helemaal begrijpelijk bij het voorlezen in zo’n grote theaterzaal. Zodra je begon werd je rustig en je nam ons helemaal mee in het verhaal. Je intonatie was ook heel goed. Werk nog een beetje aan je zelfvertrouwen en dan weet ik bijna zeker dat je in de komende weken een hele goede kans maakt in de vervolgrondes!”

Mathilde gaat door naar de halve provinciale finale op zaterdag 27 maart in Goirle. Voor de winnaar van deze ronde volgt de provinciale finale op woensdag 14 april in Waalwijk. Vervolgens strijden op woensdag 26 mei in Utrecht alle provinciale kampioenen weer om de indrukwekkende eretitel van Nationale Voorleeskampioen 2021.

Overige kampioenen

De overige schoolkampioenen zijn:


- Bram van den Hout uit groep 8 van Aan ’t Heike;
- Kiki van Loon uit groep 7 van Dick Bruna;
- Benjamin Koch uit groep 8 van De Berckacker en
- Fabienne Vollaerts uit groep 7 van Zeelsterhof.

Foto's

Foto's en de uitzending van de Veldhovense voorleeswedstrijd zijn te vinden op www.bibliotheekveldhoven.nl/nvw-2021

www.denationalevoorleeswedstrijd.nl

Alinda van Neerven.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden