Ronde Tafel dient de gemeenschap


<p>Op de foto (links) secretaris Wouter Verhoeven en (rechts) voorzitter Dirk Vorstenbosch van de Ronde Tafel 166. FOTO: Bert Jansen.</p>

Op de foto (links) secretaris Wouter Verhoeven en (rechts) voorzitter Dirk Vorstenbosch van de Ronde Tafel 166. FOTO: Bert Jansen.

(Foto: Bert Jansen)

Ronde Tafel dient de gemeenschap

Ronde Tafel 166 Veldhoven is al 35 jaar actief om de maatschappij te dienen. Ook in Corona-tijd blijft de serviceclub actief.

VELDHOVEN - Tijdens de bestuurswissel van 4 juli 2020 draagt oud-voorzitter Frank Lodewijks de voorzittershamer over aan Dirk Vorstenbosch. De nieuwe voorzitter denkt zijn bordje aardig vol te hebben met de viering van het 35-jarig bestaan en het Lentefeest. Maar ook hierdoor haalt Corona een forse streep. “Ik zie nu wel de meerwaarde om de club bij elkaar te houden en met alternatieve ideeën te komen”, zegt Vorstenbosch.

Dynamiek

Ronde Tafel 166 Veldhoven telt momenteel 17 leden. “We willen tot maximaal 20 leden gaan. De dynamiek is heel leuk met deze groep. We streven een zo divers mogelijke samenstelling na. Door de jaren heen hadden we onder meer advocaten, medici, aannemers, bankiers, ondernemers, IT’ers, makelaars, marketeers en middenstanders in ons midden. Nieuwe leden moeten een verrijking zijn van de club. We hebben een uitbreidingscommissie die nieuwe leden werft die maximaal 35 jaar zijn”, legt de voorzitter uit.

Maandelijks

Jaarlijks komt er een nieuw bestuur en van alle leden wordt verwacht dat zij in minimaal één van de commissies actief worden. Als Ronde Tafel komen de leden iedere maand bij elkaar voor een algemene vergadering. Daarnaast wordt er maandelijks een alternatieve activiteit georganiseerd. Maar veel daarvan vallen nu in het water, weet bestuurslid en secretaris Wouter Verhoeven. “Afgelopen november wilden we het 35-jarig bestaan vieren met leden, oud-leden en bevriende Tafelrondes uit Duitsland en Engeland. Dat hebben we nu in principe doorgeschoven naar november van dit jaar.”

Bij evenementen als de sinterklaasintocht en Echt Veldhovenz on Ice laten de leden normaal ook de handjes wapperen. Maar niet afgelopen jaar. Wel pleegden ze het jaarlijkse onderhoud aan de Vlasroot en organiseerden ze een actie voor de medewerkers van het MMC. Op 16 november verwenden ze samen met Ladies’ Circle De Kempen het personeel met fruit, worstenbroodjes en chocola.

Goede doelen

Het tweejaarlijkse Lentefeest, waarbij sponsorgelden worden opgehaald voor lokale goede doelen, stond oorspronkelijk op 20 maart 2020 gepland. Verhoeven: “Samen met leveranciers Strand365, Oogenlust en Bazelmans AV is de nieuwe datum van het feest bepaald op 19 maart 2022. De jubileumeditie van 2018 bracht ruim 50.000 euro op. Die werd bezocht door ruim 700 gasten. 3 goede doelen kregen elk 10.000 euro overgemaakt. De overblijvende gelden worden besteed aan kleinere goede doelen. Zo kreeg afgelopen jaar de Stichting EVA, die activiteiten voor vrouwen van buitenlands afkomst verzorgt, een donatie van 1.300 euro. Goede doelen kunnen zich aanmelden via de website. Daarop staan ook de voorwaarden waaraan projecten moeten voldoen."

Vooral dit jaar, nu Veldhoven het 100-jarig bestaan viert, wil Ronde Tafel 166 iets voor de gemeenschap doen. "Eerder is op ons initiatief ooit het speelfort bij kinderboerderij De Hazewinkel gebouwd. We zijn benieuwd waarmee we de Veldhovenaren nu blij kunnen maken.”

'We streven een zo divers mogelijke samenstelling na. Door de jaren heen hadden we onder meer advocaten, medici, aannemers, bankiers, ondernemers, IT'ers, makelaars, marketeers en middenstanders in ons midden.'

Ad Adriaans.

Informatie en aanmelden

Meer informatie over de voorwaarden waaraan de projecten moeten voldoen, is te lezen op www.rondetafelveldhoven.nl

Ook ideeën kunnen worden aangemeld via deze website, bij ‘meld je aan als goed doel'.

Nieuwe leden moeten een verrijking zijn voor de club

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden