<p>Ad en Francien Welten zijn 50 jaar getrouwd. Door Corona komt van het groots vieren van dit feit, helaas weinig terecht. FOTO: Bert Jansen.</p>

Ad en Francien Welten zijn 50 jaar getrouwd. Door Corona komt van het groots vieren van dit feit, helaas weinig terecht. FOTO: Bert Jansen.

(Foto: Bert Jansen)

‘Wat ouwehoeren, dat kan ik wel’

Vrijdag 11 februari 2021 zijn Ad en Francien Welten 50 jaar getrouwd. “Dat wil zeggen, afgelopen 15 december waren we 50 jaar voor de wet getrouwd, maar voor ons telt het moment van de kerk.”

VELDHOVEN - Ad Welten en Francien Peters leren elkaar kennen tijdens de dansavonden in de Kers op 17-jarige leeftijd. Beiden zijn afkomstig uit Zeelst; zij geboren in de Akkerstraat, hij op de Biezenkuilen. Zij werkt bij Philips, hij is in militaire dienst als ze in 1971 trouwen. “Daarna hebben we een paar jaar in Zeelst gewoond, een mooi plaatsje op de boerderij in de Heistraat 38, in het fietsenhok.”

WOB en caravans

Na militaire diensttijd gaat Ad werken bij de WOB, de waterleiding, en verhuist het echtpaar naar de Kerkakkerstraat.
“Mooi verhaal”, zegt hij lachend. “Ik verkocht al 12 jaar kerstbomen bij mij op de oprit. Veel werk maar wel leuk om te doen. Ik verdiende er trouwens niet veel mee hoor. En toen kwam ik voor mijn werk van de WOB op een boerderijtje en daar stond een caravanneke. Die zag er nog goed uit en ik heb die mee naar huis genomen. Binnen de kortste keren verkocht, via het snuffelkrantje; ik heb er meer aan verdiend dan met al die kerstbomen. Handel dus. En zo is het begonnen.”

Sinds 1998 is Welten caravans gevestigd aan de Run in Veldhoven.

Een goei leven

Samen kijken Ad en Francien terug op een mooi leven met 2 zoons en 3 kleinkinderen. “Dat is onze rijkdom en tegenwoordig onze grootste hobby.”
En hobbies hebben de Weltens te over. Francien heeft vroeger gevoetbald bij Rood-Wit, later tennis gespeeld. Voor Ad is de lijst bijna te lang, met biljart, TT Assen, kaarten, bromfietsclubke, vakantie en alles wat met carnaval te maken heeft.

Caranaval

Seizoen 2002-2003 is Ad Welten heerser over Rommelgat als Prins Caravano. “In eerste instantie stond de familie er niet zo achter, maar dat duurde niet lang. Man, wat hebben we een mooie tijd gehad. Carnaval en alles er om heen vind ik geweldig. De optocht en tonproaten... Wat ouwehoeren, dat kan ik wel.”
Sinds laatste jaren is hij voorzitter van de ex-prinsen. “Een mooi clubke mannen die vooral heel veel plezier hebben.”

Plezier

Plezier maken, kenmerkt het echtpaar Welten. Ad ligt dubbel van het lachen als hij vertelt wat hun relatie typeert. "Kijk, ik lustte vroeger al een lekker potje bier en toen ik weer eens een bietje teveel op had, ging ik achter op de pakkedrager en ons vrouw fietsen. Ik zag t slot en dacht, zal ik? Ja dus, wij klappen tegen de grond, fiets kei-kapot en het sleuteltje weg, ergens onvindbaar in de bosjes.”

Feest

Van het groots vieren van hun 50-jarige bruiloft is door Corona er niet van gekomen. Ze gaan daar op hun eigen manier mee om: "Het is nu eenmaal zoals het is.”

Van de redactie.

'Het is
nu eenmaal
zoals
het is'

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden