SOK komt met digitale kinderoptocht


<p>De Elfstedentocht kent ook &#39;n alternatief... Wat blijft is dat de kinderen mooi carnavalesk verkleed deelnemen. FOTO: Bert Jansen (archief).&nbsp;</p>

De Elfstedentocht kent ook 'n alternatief... Wat blijft is dat de kinderen mooi carnavalesk verkleed deelnemen. FOTO: Bert Jansen (archief). 

(Foto: )

SOK komt met digitale kinderoptocht

Door Corona gaat het carnaval dit jaar niet door. Vooral voor kinderen heel jammer. Daarom heeft de SOK besloten de kinderoptocht digitaal door te laten gaan.

VELDHOVEN - 2021 zou een feestjaar moeten worden voor SOK, Stichting Organisatie Karnaval bestaat 60 jaar en gemeente Veldhoven 100 jaar. Door Corona vindt het carnaval dit jaar evenwel geheel geen doorgang.

Jeugd

Om tòch iets voor de jeugd te kunnen betekenen met carnaval, kiest SOK nu voor een digitale zoektocht. Drijvende kracht achter het hele gebeuren is Roel de Win. “Het is zo jammer dat de kinderoptocht niet door gaat. Deze optocht is een hoogtepunt voor menig carnaval vierend kind in Veldhoven. Jezelf lekker uitdossen en feestvierend door de straten van Veldhoven lopen en dansen."

Vrij simpel

Gekozen is voor een digitale zoektocht met een QR-code. Deze digitale routes worden door 7 verschillende wijken in Veldhoven uitgezet en voorzien van 30 opdrachten. Doelgroep is de jeugd tot 12 jaar.
Door de QR-code op de telefoon te scannen kunnen de kinderen de route van de wijk lopen. Doordat er zo een spreiding komt in het aantal deelnemers wordt weer voldaan aan de Corona-regels.

Verkleed

“Het is wel de bedoeling dat de route in carnavalssfeer wordt gelopen. Mooi verkleed, samen met de ouders of begeleiders. Want het is wel noodzakelijk dat er iemand meeloopt met een mobiele telefoon, voorzien van internet om de codes te kunnen scannen en de opdrachten uit te kunnen voeren."

Leuke activiteit

De zoektocht staat niet in verhouding met de jaarlijkse kinderoptocht voorzien van alle pracht en praal zoals muziekkorpsen, versierde vervoersmiddelen en uiteraard de Jeugdprins of Jeugdprinses van Veldhoven. “Maar het is toch een hele leuke activiteit geworden die lekker in de buitenlucht plaats vindt, net zoals gebruikelijk is met de kinderoptocht.”

Zelf indelen

De QR-tocht gaat carnavals zaterdag 13 februari van start en loopt tot dinsdagavond 16 februari, de afsluitende avond van carnaval 2021. Er is geen vast tijdstip aan verbonden waardoor iedereen mee kan doen op een eigen gekozen tijdstip.

Informatie

Alle info die nodig is om mee te kunnen lopen mat de QR-codetocht is te vinden via www.rommelgatdesgonste.nl en de pagina’s van Rommelgat via Facebook en Instagram.

'Het is wel
de bedoeling
dat de route
in carnavalssfeer
wordt gelopen'

Van de redactie.

Gekozen is voor een digitale zoektocht met een QR-code

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden