500 euro voor ZOO Veldhoven


<p>Eigenaar Richard Loomans ontvangt de cheque van 500 euro voor de verzorging van de dieren van zijn ZOO Veldhoven. FOTO: De Schalm.&nbsp;</p>

Eigenaar Richard Loomans ontvangt de cheque van 500 euro voor de verzorging van de dieren van zijn ZOO Veldhoven. FOTO: De Schalm. 

(Foto: )

500 euro voor ZOO Veldhoven

Ondernemers in Veldhoven hebben het zwaar. Zo ook ZOO Veldhoven die zonder bezoekers niet aan inkomsten komt en daardoor in moeilijkheden komt wat betreft het verzorgen van de dieren. Theater de Schalm heeft met ‘Time to Quizzz’ 500 euro opgehaald om ZOO Veldhoven te steunen.

VELDHOVEN - Bijna 200 teams strijden zaterdag 30 januari om de prijzen van ‘Time to Quizzz’ van Theater de Schalm. De vraag naar aanbod om thuis iets te kunnen doen in deze Corona-tijd wordt steeds groter. De kaartverkoop voor 'Time to Quizzz' is dan ook in no-time uitverkocht.
Theater de Schalm wil andere ondernemers in Veldhoven graag helpen en heeft daarbij samenwerking gezocht met onder andere Bruna, Artisport, Eliëns Carwash en ZOO Veldhoven. Zij verzorgden de prijzen voor het event 'Time to Quizzz.

Geen optie

ZOO Veldhoven heeft het, samen met andere organisaties, ontzettend moeilijk in deze tijd. Tijdens de eerste lockdown ziet de toekomst er voor hen al niet rooskleurig uit. In de zomer, als ze open mochten, hebben ze toch nog heel wat bezoekers ontvangen, maar nu zitten ze al lange tijd zonder inkomsten. "Minder geld uitgeven aan de voeding en het onderkomen van de dieren is zeker geen optie", aldus eigenaar Richard Loomans. Af en toe heeft hij hulp van vrijwilligers, maar het merendeel van het personeel is in loondienst en zij moeten ook betaald worden.

Donatie

Om de ZOO en haar dieren te steunen heeft Theater de Schalm de helft van de inkomsten van de quiz gedoneerd. Dit komt neer op een mooi bedrag van maar liefst 500 euro.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden