Lieve papa, lees jij mij vanavond weer eens voor?


<p>Voorlezen is goed voor de taalontwikkeling van het kind. FOTO: Bieb.</p>

Voorlezen is goed voor de taalontwikkeling van het kind. FOTO: Bieb.

(Foto: svetikd)

Lieve papa, lees jij mij vanavond weer eens voor?

Voorlezen is leuk! Want voorlezen is goed voor de taalontwikkeling, maakt dat peuters en kleuters in aanraking komen met nieuwe woorden èn ze leren erdoor hoe een zin opgebouwd is terwijl ook hun woordenschat én taalbegrip vergroot wordt. Het antwoord op de vraag 'Papa, lees jij mij vanavond voor?', is dus eigenlijk dan ook niet zo moeilijk.

VELDHOVEN - Het doel van de Nationale Voorleesdagen is het stimuleren van voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen. De Nationale Voorleesdagen zijn van woensdag 20 tot en met zaterdag 30 januari. Dat betekent 10 dagen langen voorleesplezier op (of online vanuit) de kinderdagverblijven, scholen, boekwinkels en bibliotheken, waaronder de Bibliotheek Veldhoven.

Prentenboek

Coco kan het!, geschreven en geïllustreerd door Loes Riphagen (uitgeverij Gottmer), is verkozen tot Prentenboek van het Jaar 2021. In het verhaal gaan alle babyvogels gaan voor het eerst vliegen. Alleen Coco durft niet. Wat als ze valt? Of als een kat haar grijpt? Maar als het wél lukt, kan ze samen met haarvriendjes mooie vormen vliegen. Is Coco klaar om haar vleugels uit te slaan?
Bij het voorlezen tovert Coco kan het! spontaan een lach op het gezicht van volwassenen en kinderen. De illustraties laten veel emoties zien en zijn sfeervol, daarnaast wordt de tegenstelling tussen falen en slagen heel mooi weergegeven. Coco kan het! is een boek dat herkenbaar is voor iedereen, groot en klein, ieder op zijn of haar eigen niveau.
Samen met Coco kan het! zijn er nog 9 andere prentenboeken gekozen, die de Prentenboek Top Tien vormen.

Online voorleesavondje

Vanuit de Bibliotheek Veldhoven wordt - uiteraard Corona-proof - aandacht besteed aan de Nationale Voorleesdagen met een online voorleesavondje. Kinderen en (groot)ouders kunnen gezellig in hun mooiste pyjama aanschuiven. Monique van de bieb leest interactief voor uit het Prentenboek van het Jaar, Coco, kan het!.
Na het voorlezen geeft kinder- en ontspanningscoach Christel Lubse de deelnemers een paar oefeningen om tot rust te komen en lekker te kunnen slapen. Daarna heerlijk onder de wol en dromen over Coco!
Het online voorleesavondje is op woensdag 20 én dinsdag 26 januari van 18.30 tot 19.15uur. Deelname is gratis.

Meer informatie en aanmelden online voorleesavondje:

www.bibliotheekveldhoven.nl/cocoCoronamaatregelen


De Nationale Voorleesdagen in de bibliotheek van Veldhoven zijn van woensdag 20 tot en met zaterdag 30 januari 2021.

Naast het online voorleesavondje staan er nog een aantal fysieke activiteiten gepland, deze zijn onder voorbehoud van de op dat moment geldende coronamaatregelen. Kijk voor een actueel overzicht op:

www.bibliotheekveldhoven.nl/nvd-2021

Meer activiteiten

Alinda van Neerven.

Coco kan het!
is een boek
voor iedereen,
groot en klein

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden