Thijs Timmers werkt vanuit hart en ziel


<p>Een passie voor wonen kan Veldhovenaar Thijs Timmers niet ontkent worden. FOTO: Bert Jansen.</p>

Een passie voor wonen kan Veldhovenaar Thijs Timmers niet ontkent worden. FOTO: Bert Jansen.

(Foto: Bert Jansen)

Thijs Timmers werkt vanuit hart en ziel

In zijn jonge jongensjaren bouwt hij hutten met een vriendje met alles wat hij voor handen heeft. Thijs Timmers, interieurarchitect in Veldhoven. "Ik had wel al, als iets ruimtelijk helder in elkaar zat dan voelde ik me comfortabel." Als hij later moest kiezen voor een beroepsopleiding twijfelt hij tussen bouwkunde en interieurbouw.

VELDHOVEN - "Ik kwam via via in contact met het Hout- en Meubileringscollege. Ik heb daar de 4-jarige opleiding gekozen met het idee om een eigen interieurbouwbedrijf te beginnen. Ik had nog nooit meubels gemaakt en had niet die vaardigheid die een LTS'er al had. Maar als je er een beetje gevoel voor hebt, dan lukt dat best wel goed. Het ging mij niet slecht af."

Mooie projecten

Na de opleiding wil hij meteen gaan werken en doet dit bij een interieurbouwbedrijf als meubelmaker. "Toen pas viel het kwartje bij mij en is de liefde voor dit werk ontstaan. Ze hadden mooie projecten, maar wat me opviel was dat mijn ervaren collega's als er een ontwerper of interieurarchitect aan de werkbank stond met tekeningen reageerden met: 'Ja, dat kan niet'. Die mensen rolden de tekeningen weer op en kwamen een maand later met nieuwe."
"Ik ben daarover na gaan denken en ben na 2 jaar bij hetzelfde bedrijf naar een andere vestiging gegaan en heb daar 2 jaar tentoonstellingsbouw gedaan. Ook in de praktijk en dat was toch wel weer een heel andere tak van sport. Ik wilde graag de interieurbouwkwaliteit gaan combineren met de tentoonstellingsbouwgedachte. Er kwam een vacature vrij voor tekenaar die ik aannam, werd later werkvoorbereider, daarna projectleider en in die laatste fase heb ik de opleiding voor interieurarchitectuur gedaan, maar dan privé om mezelf verder te ontwikkelen."
"Ik kreeg hier meer inzichten, vooral op het estetisch vlak. Het bleek dat het praktische en het estetische bij mij altijd naadloos in elkaar overlopen. En volgens mij kan dat ook. Ik denk, dat deze achtergrond mij als interieurarchitect uniek maakt. Ik werk graag samen met andere mensen uit de bouw en spreek ook hun taal."

Ideaal dorp

Timmers heeft niets met trends. "Ik heb de meeste affiniteit met mijn opdrachtgevers. Het zijn de gesprekken en wensen met hen waar ik altijd heel blij van word. Als het tenslotte gerealiseerd wordt, waar ik meestal bij betrokken ben, vind ik dat ook mooi om te zien, want ik ben een praktijkman. Alles wat ik maak heb ik in mijn hoofd al tien keer gemaakt."
Vanaf januari 2020 heeft Timmers zijn bedrijf in Veldhoven. "Dat had ik veel eerder moeten doen. Wat ik mooi vind in Veldhoven is, dat je alles bij de hand hebt. Voor mij is het een ideaal dorp. Ik geef de voorkeur aan opdrachten dichtbij. Bij particulieren gaat het vooral om het gevoel en de sfeer. Een zakelijke opdrachtgever is weer minder kritisch. Die combinatie is voor mij heel goed."
Timmers is van plan om samen met iemand akoestische lampen op de markt te brengen. En hij geeft les. "Ik ben wel lekker bezig. Stil zitten kan ik niet goed. Ik stel me elk jaar doelen en zet ze op een poster. Voor dit jaar wil ik me meer richten op particulieren, met vertrouwen, vakmanschap, samenwerken en genieten. Als je plezier hebt in je werk, geniet je daarvan. Het verschil tussen goed en fantastisch, zit in de aandacht voor detail."

"Wat ik mooi vind in Veldhoven is, dat je alles bij de hand hebt. Voor mij is het een ideaal dorp. Ik geef de voorkeur aan opdrachten dichtbij."

Tonnie Wesseling

Functie

Een interieurarchitect houdt zich bezig met alle aspecten van de binnenruimte; o.a. de functie, routing, ruimte-indeling, inrichting van de diverse ruimten, licht (zowel kunst- als daglicht), kleur en materiaal. Hij geeft hiermee vorm aan de leef-of werkomgeving.

'Als je plezier hebt in je werk, dan geniet je daarvan'

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden