DementieCafé Veldhoven opent online de deuren


<p>DementieCaf&eacute; Veldhoven sluit fysiek de deuren, maar opent de mogelijkheden van internet via het YouTube-kanaal van SWOVE. FOTO: Picasa.</p>

DementieCafé Veldhoven sluit fysiek de deuren, maar opent de mogelijkheden van internet via het YouTube-kanaal van SWOVE. FOTO: Picasa.

(Foto: Picasa)

DementieCafé Veldhoven opent online de deuren

Veldhoven is een dementievriendelijke gemeente. Maar dat niet alleen. Er wordt hard gewerkt om van Veldhoven ook een dementievriendelijke samenleving te maken. Dat is het doel van Dementie Ondersteuningsnetwerk Veldhoven, afgekort DOV. Maar Corona gooit veel roet in het eten!

VELDHOVEN - Corona... Lockdown... Verlengde lockdown... Alweer bijna een jaar regeert Covid-19 tot diep in de poriën van de samenleving de dagelijkse gang van zaken. En dat heeft consequenties. Oók voor het DementieCafé Veldhoven, dat - hoe graag de organisatie het ook zou willen - voorlopig nìet meer de deuren kan openen zoals gewend. Het betreft dan de DementieCafé's met vrije inloop die de werkgroep 6 keer per jaar organiseert bij het restaurant van Severinus aan De Wildeman en dat dan per keer telkens tussen de 50 en 100 gasten trekt. Zowel mantelzorgers, vrijwilligers, zorgprofessionals én cliënten komen nu dus voor een gesloten deur te staan, waarachter zij zich anders op een laagdrempelige manier lieten informeren over voor hen aansprekende onderwerpen, gerelateerd aan dementie.

Door alle beperkingen die de Corona-crisis met zich meebrengt, is het welhaast onmogelijk bijeenkomsten te verzorgen en te houden. En dat geldt dus ook de DementieCafé Veldhoven. Maar de organisatie is niet voor een gat te vangen. Gestart wordt met het aanbieden van een aantal korte informatieve video's over dementiegerelateerde onderwerpen. Deze video's zijn dan te vinden op het YouTube-kanaal van SWOVE. En per maand volgt een video met een ander onderwerp, geschikt voor mantelzorgers, vrijwilligers, zorgprofessionals én cliënten. Het is zelfs mogelijk om op verzoek aan een bepaald, specifiek onderwerp aandacht te (laten) besteden...

Zodra de pandemie het toelaat, worden de gasten weer fysiek van harte welkom geheten in DementieCafé Veldhoven. Tot dan zijn de deuren van de onlineversie geopend. Oók kan iedereen telefonisch of op afspraak met alle vragen terecht bij Infopunt Dementie.

Dementie Ondersteuningsnetwerk Veldhoven (DOV) is een samenwerking van: SWOVE, Severinus, Oktober, Seniorenraad Veldhoven, gemeente Veldhoven en De Bolzen. SWOVE is kartrekker van deze organisatie met als doel van Veldhoven ook een dementievriendelijke samenleving te maken.

T. 040-254.00.66., E. info@swove.nl, W. www.swove.nl

Samenwerking

Van de redactie.

DementieCafé:
per keer
50 tot 100
gasten!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden