Elk 1,00 euro doneren voor Zoo Veldhoven?


<p>Zoo Veldhoven in de problemen door Corona-crisis. FOTO: stock.</p>

Zoo Veldhoven in de problemen door Corona-crisis. FOTO: stock.

(Foto: )

Elk 1,00 euro doneren voor Zoo Veldhoven?

De wissel die het Corona-virus trekt op de samenleving, is groot. Ook op die van dieren, getuige het geit dat de lokale Zoo Veldhoven kopje onder dreigt te gaan.

VELDHOVEN - Het is de tweede keer dat Zoo Veldhoven aan de bel trekt. Bij het begin van de 'intelligente lockdown, april 2020, liet eigenaar Richard Loomans al weten ternauwernood overeind te kunne blijven staan. En nu is bekend dat Zoo Velhoven het nog ongeveer een maand kan volhouden.

Op dit moment is Zoo Veldhoven alweer enkele weken gesloten. Volgens de eigenaar kost hem dat minder dan open blijven. En daardoor blijft er meer geld over voor de dieren in zijn dierentuin. Alhoewel... Ook dat dreigt nu snel de bodem van de put te bereiken. Nog ruim een maand kan Zoo Veldhoven het uitzingen.

Volgens de Nederlandse Vereniging van Dierentuin (NVD) gaan veel dierenparken ten onder aan de Corona-crisis. Weliswaar heeft kabinet-Rutte een financiële ondersteuningsbijdrage van zo'n 40 miljoen euro aan deze bedrijfstak toegewezen, maar het blijft nogal lastig voor met name de eigenaren van de wat kleinere dierenparken om daarvan een deel te krijgen.

In zijn column in deze uitgave van het Veldhovens Weekblad roept local hero Jordy Graat de Veldhovense bevolking op om per persoon 1 euro aan Zoo Veldhoven te doneren. Wellicht kan de gemeente hierin ook iets betekenen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden