Veilig en vertrouwd met Rode Kruis Contactcirkel


<p>Deelnemers aan de contactcirkel horen bij een groep mensen die op elkaar letten. FOTO: PixaBay.</p>

Deelnemers aan de contactcirkel horen bij een groep mensen die op elkaar letten. FOTO: PixaBay.

(Foto: )

Veilig en vertrouwd met Rode Kruis Contactcirkel

Agnes is bang dat niemand het zal merken als haar thuis iets overkomt. Ze is alleen en kent weinig mensen in de buurt. Met haar familie heeft ze wel eens contact, maar niet dagelijks. Wat gebeurt er als ze in huis valt en om hulp wil vragen, maar haar telefoon niet kan bereiken?

VELDHOVEN - Herkent u zich in de beschreven situatie? Neem dan deel aan de Rode Kruis Contactcirkel. Deelnemers aan de contactcirkel horen bij een groep mensen die op elkaar letten. Als het niet lukt om op het afgesproken moment contact met iemand te krijgen, alarmeert de cirkel iemand om even een kijkje te nemen bij de persoon in kwestie.

Hoe werkt de contactcirkel? De deelnemers vormen een cirkel door elke dag contact met elkaar te hebben en te vragen of alles goed gaat. Meestal telefonisch, maar ook via e-mail of per sms. Zo zorgt de cirkel ervoor dat het opgemerkt wordt als er iets met een van de deelnemers aan de hand is en die geen hulp meer kan vragen. De deelnemers bellen elkaar in een vaste volgorde, zodat ze steeds met dezelfde persoon contact hebben.

Deelnemen? Zie contactdata.

T. (06) 26.774.590.
contactcirkel.brabantzuidoost@rodekruis.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden