<p>Poldervaart denkt dat het Corona-virus virus niet meer weg gaat. &quot;Door mutatie zal het altijd wel aanwezig blijven, net zo als het griepvirus.&quot; Hij verwacht dat op een gegeven moment bij de gewone griepprik ook iets toegevoegd wordt dat dit virus remt. FOTO: Bert Jansen. </p>

Poldervaart denkt dat het Corona-virus virus niet meer weg gaat. "Door mutatie zal het altijd wel aanwezig blijven, net zo als het griepvirus." Hij verwacht dat op een gegeven moment bij de gewone griepprik ook iets toegevoegd wordt dat dit virus remt. FOTO: Bert Jansen.

(Foto: Bert Jansen)

Vaccineren of... Niet vaccineren?

Vaccineren voor Covid-19 is niet verplicht. Het is een keuze. Vaccineren of niet? 3 Veldhovenaren geven hun antwoord.

VELDHOVEN – Olof Poldervaart (61), accountmanager zakelijke dienstverlening, laat zich zeker vaccineren om 2 redenen. Voor zichzelf omdat hij een aandoening met verminderde weerstand heeft. En vanwege de beperkte gezondheid van zijn vrouw.

Goed controlemechanisme

Over een mogelijke schadelijkheid van het vaccin heeft hij een uitgesproken mening: "We eten zo gezond mogelijk maar in heel veel produkten zijn stoffen toegevoegd die wellicht ook schadelijk kunnen zijn, wat we niet weten. Maar we nemen het klakkeloos aan omdat het voedsel is. Omdat het nu om een vaccin gaat dat wellicht schadelijk zou kúnnen zijn, géén idee waarom ik dat dan niet zou willen hebben. We hebben in Nederland een heel goed controlemechanisme op nieuwe vaccins die komen en eerst moeten worden gekeurd. Wie ben ik om dan 'nee' te zeggen."
Bang voor het virus? Nee, maar Poldervaart vindt wel dat je de goede voorzorgsmaatregelen moet nemen. Hij denkt dat het virus niet meer weg gaat. "Door mutatie zal het altijd wel aanwezig blijven, net zo als het griepvirus dat er altijd is." Hij verwacht dan ook, dat op een gegeven moment bij de gewone griepprik ook iets toegevoegd wordt dat dit virus remt.

Groot goed

Martine Paulusse (46), ondernemer, is ook pro vaccinatie. "Het belangrijkste is dat ik zelf in een risicogroep val en daarnaast help je door vaccineren ook om te zorgen dat de groepsimmuniteit in stand gebracht wordt. Ik ben niet bang voor het virus, maar wel voorzichtig."
Ze vindt het jammer, dat Nerderland zo laat begonnen is met vaccineren. "Aan de andere kant is het ook wel goed, dat er zo zorgvuldig is gekeken. Ik ga er vanuit, dat daardoor niets overhaast gebeurt en dat is ook wel prettig."
Paulussse vertrouwt erop dat alle vaccins die goedgekeurd zijn ook goed werken. "Het is wel een groot goed in Nederland dat wij zelf mogen bepalen of we gevaccineerd willen worden of niet. Ik ben wel blij, dat ik niet de beslissing hoef te nemen wie voorrang krijgt. Ik heb studerende kinderen en ik word er heel blij van als ik hoor hoe er ook in studentenhuizen omgegaan wordt met regels en veiligheid. Dan denk ik, het is allemaal nog zo slecht niet als je soms zou denken."

Nadenken

Tom (51), liever geen achternaam (red.), werkt bij een softwarefabrikant in Eindhoven en wil ook gevaccineerd worden. Hij is niet bang voor het virus, maar is wel geschrokken door de dood van een kennis van 54 jaar door het virus. "Dan ga je er toch eens anders over nadenken."
Is Nederland laat met vaccineren? "Ik denk dat ze er met zijn allen heel hard aan hebben gewerkt en dat het misschien beter had gekund, maar ga er maar eens aan staan aan die klus. En achteraf horen we, dat het in het buitenland ook allemaal niet zo makkelijk gaat."

'Dan ga je er toch eens anders over nadenken'

Tonnie Wesseling

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden