Londen, Parijs, Milaan, Dubai...


<p>Corianne van Rhee heeft hard aan de weg getimmerd om haar droom waar te maken: Model worden. FOTO: Met dank aan Alessandro Lucioni.</p>

Corianne van Rhee heeft hard aan de weg getimmerd om haar droom waar te maken: Model worden. FOTO: Met dank aan Alessandro Lucioni.

(Foto: Alessandro Lucioni)

Londen, Parijs, Milaan, Dubai...

Voor de meeste mensen is 2020 een gedenkwaardig jaar geworden. Zo ook voor het Veldhovens model Corianne van Rhee (22). Veel inwoners van Veldhoven kennen haar van de heerlijke biertjes die ze in haar vrije tijd tapt in Party Centrum Manhattan. Maar nu dus even niet.

VELDHOVEN – Van Rhee: “Ik moet eerlijk toegeven dat 2020 ondanks Corona voor mij zeker geen slecht jaar was. Ik ben ervan overtuigd dat het belangrijk is zoveel mogelijk positieve gedachtes te houden.”

Parijs, Londen, Dubai

Ze heeft in 2020 hard aan de weg getimmerd om haar eigen droom waar te maken: Model worden. “In 2016 ben ik gescout en in 2017 vertrok ik voor het eerst naar Milaan. Een toffe ervaring was dit.”
Na haar propedeuse van de Hbo-Opleiding tot fysiotherapeut pakt ze in 2019 het modellenwerk weer op. “Ik was dat jaar onder andere in Parijs, Londen en Dubai. Maar de stap om terug te gaan naar Milaan bleek best wel flink wat moeilijker dan in eerste instantie gedacht.”

Nieuw contract

Op 12 maart 2020 begint voor haar een nieuwe uitdaging als deelneemster aan het RTL4 programma ‘Op Weg Naar Cannes’, afgekort OWNC. Een wedstrijd waarin 10 modellen strijden voor een finaleplek tijdens het Film Festival in Cannes met als uiteindelijke doel de titel ‘Miss Festival Du Cannes’ te bemachtigen. “Nadat ik werd uitgenodigd voor een gesprek in Milaan ben ik op 30 augustus, terwijl de opnames van OWNC nog bezig waren, voor een week naar Milaan gevlogen. Ik mocht daar enorm veel bureaus spreken en bij thuiskomst tekende ik een nieuw contract met een bureau daar. Op 9 september deed ik castings voor de Milaan Fashionweek, waardoor het OWNC-avontuur vroegtijdig beëindigde.”

Corona

Van Rhee vervolgt: “In Milaan begon mijn nieuwe avontuur met een complete make-over. Mijn lange haar werd kortgeschoren en blond geverfd. Ik was in totaal drie weken in Milaan en vloog vandaar uit naar Brussel voor Brussels Fashionweek en vandaaruit weer naar Veldhoven. Ik zou daarna weer terug gaan naar Milaan, maar vanwege de beperkende Corona-maatregelen en het zelf positief testen was dit helaas niet mogelijk. Ik heb dus Corona gehad, ja. Maar... Ik was eigenlijk totaal niet ziek. Ik was alleen twee weken mijn smaak en geur kwijt. Je zou het niet denken van een model... Maar ik hou van eten, dus dat was een flinke domper!”

Veel geduld

“Gelukkig heb ik er niets aan over gehouden en ben ik in feite weer net zo gezond als daarvoor. Sinds midden oktober zit ik, net zoals een groot deel van Nederland, thuis. Ik sport, wandel, leer Italiaans, pas op kindjes waarvan een van de ouders een vitaal beroep heeft en leer vooral heel veel geduld te hebben.”
“Op naar hopelijk een beter 2021 met veel nieuwe uitdagingen!”, aldus beëindigt de 22-jarige Veldhovense schone het gesprek.

Model worden, wat zijn de eisen?
- Tussen de 1,74m (soms 1,76m) en 1,82 mtr lang zijn.
- Een borstomvang hebben van gemiddeld 86, maar maximaal 90 cm.
- Een tailleomvang hebben van maximaal 61 cm
- Een heupomvang hebben van gemiddeld 86, maar maximaal 90 cm.
Naast de vereiste maten is het natuurlijk vanzelfsprekend dat je er goed verzorgd uitziet.

‘Ik was alleen
2 weken mijn
smaak en geur
kwijt’

Tonnie Wesseling.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden