Ruim 700 nieuwe huurwoningen


Foto:

Ruim 700 nieuwe huurwoningen

Woonstichting ‘thuis, Woonbedrijf en Wooninc. investeren samen in ruim 700 nieuwe sociale huurwoningen in de komende 5 jaar. Dat blijkt uit de afspraken die door de gemeente Veldhoven zijn gemaakt met de woningcorporaties en hun huurdersvertegenwoordiging.

VELDHOVEN - Ook zijn afspraken gemaakt over wederzijdse doelstellingen, zoals prettig samenleven, ondersteunen van kwetsbare personen en de verduurzaming van de woningen.
Wethouder Hans van de Looij: "De enorme krapte op de woningmarkt vraagt een grote investering van de corporaties. Deze afspraken geven daar zorgvuldig invulling aan. Er wordt niet alleen gezorgd voor voldoende woningen, maar er is ook aandacht voor doelgroepen die extra aandacht nodig hebben.”
Gemeente en corporaties vinden het bouwen van voldoende nieuwe sociale huurwoningen erg belangrijk. De corporaties kunnen ruim 700 nieuwe sociale huurwoningen gaan bouwen. Er moeten nog wel voldoende locaties worden gevonden. Naast gezinswoningen komen er ook nultredenwoningen, woningen geschikt voor ouderen of mensen met een beperking. Daarnaast zijn er afspraken over middenhuurwoningen, en komen er mogelijk meer tijdelijke woningen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden