Voor gezinnen met minder Veldhoven


<p>De nichtjes Miranda en Charona Bos zijn de oprichters van de Facebookgroep &lsquo;Voor gezinnen met minder Veldhoven&#39;. FOTO: Bert Jansen.</p>

De nichtjes Miranda en Charona Bos zijn de oprichters van de Facebookgroep ‘Voor gezinnen met minder Veldhoven'. FOTO: Bert Jansen.

(Foto: Bert Jansen)

Voor gezinnen met minder Veldhoven

Nog eten over van de kerstdis? Ongebruikte of ongeopende delicatessen uit het kerstpakket? Denk dan eens aan een ander, aan gezinnen die minder te besteden hebben en biedt het aan via de facebookpagina voor gezinnen met minder Veldhoven.

VELDHOVEN - Eerst even iets rechtzetten. In het artikel 'Voor niets, nada, noppes, ziltch!' van afgelopen week is de Facebook-pagina verkeerd vermeld. Het enig juiste adres is ‘Voor gezinnen met minder Veldhoven’.

Alles welkom

De nichtjes Miranda en Charona Bos zijn de oprichters van de Facebookgroep ‘Voor gezinnen met minder Veldhoven'. Via deze Facebookpagina kan iedereen zijn ‘overbodige’ dingetjes aanbieden. Gebruiksvoorwerpen, kleding, schoenen, speelgoed... Alles wat schoon en heel is kan aangeboden worden. Teveel gekookt tijdens de Kerstdagen? Vele gezinnen of alleenstaanden binnen Veldhoven zullen deze luxe met plezier op komen halen.

Onverwacht kerstgeschenk

Een familie laat weten dat ze, dankzij Facebook, toch nog een rijkelijke tweede kerstdag met de kinderen hebben kunnen vieren. “Niets is zo erg als tegen je kinderen te moeten zeggen dat we dit jaar geen geld hebben voor een cadeautje, laat staan een uitgebreide kerstmaaltijd. Dat zit er echt niet in dit jaar voor ons.”

Corona-problemen

Door Corona is dit gezin in de problemen geraakt, alle inkomsten zijn weggevallen. “Het kan snel verkeren, dat is wel gebleken. Maar het is hartverwarmend dat meerdere mensen hun ‘rijkdom’ willen delen. Voor niets! Dankzij al deze mensen hebben wij de mooiste kerst ooit gehad. Mochten we in de toekomst ons leven weer op de rit hebben dan weten we dat het niet allemaal vanzelfsprekend is; boodschappen en cadeautjes onder de kerstboom. Daar gaan we zeker iets mee doen. Ik zou nog liever een boterham met kaas eten als kerstdiner als ik daar een ander gezin gelukkig mee kan maken.”

Voor wie?

Iedereen die lid is van de Facebookgroep kan en mag reageren op spullen, ook voor een ander die op de pagina staan. Daarbij kan je denken aan een familielid, buren of vrienden en kennissen waarvan je weet dat ze er nu juist om verlegen zitten.


'Dankzij
al deze mensen
hebben wij
de mooiste kerst
ooit
gehad'

"We hanteren wel een paar regels”, zegt mede-oprichtster Charona Bos tot slot. "Spullen moeten niet rijp zijn voor de sloop en reclame is echt niet toegestaan. Tot nu toe hebben we alleen maar positieve reacties gehad. Het gaat er heel gemoedelijk aan toe onder elkaar.”

Van de redactie.

'Het kan
snel verkeren,
dat is wel
gebleken'

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden