Dit zijn onze verwachtingen van 2021!


<p>Martin van Mierlo (72) is net verhuisd naar een gloednieuw appartementencomplex in Oerle en hoopt hiervan lang te kunnen genieten, samen met zijn Joke. FOTO: Bert Jansen.</p>

Martin van Mierlo (72) is net verhuisd naar een gloednieuw appartementencomplex in Oerle en hoopt hiervan lang te kunnen genieten, samen met zijn Joke. FOTO: Bert Jansen.

(Foto: Bert Jansen)

Dit zijn onze verwachtingen van 2021!

Wat verwachten mensen van 2021? Het Veldhovens Weekblad vraagt het aan een drietal Veldhovenaren.

VELDHOVEN - Als eerste Ron van den Heuvel (74) gepensioneerd schoenenvertegenwoordiger en bewoner van het kleinschalige appartenmentencomplex aan de Blauwven. Van den Heuvel vindt het namelijk heel belangrijk dat het vaccin dat er aan komt ook positief gaat helpen en dat de mensen die in de zorg zitten als eerste geholpen worden.

Knuffelen

"Want dat zijn de mensen van het front. En dat daarna alle mensen - en dat zeg ik uit de grond van mijn hart - eerder worden geholpen dan wijzelf omdat wij ons prima voelen en ons goed aan de regels houden. En dan kom ik een beetje op mijn eigen gebied 'het schoenenverhaal'. Dat is een treurige zaak en ik hoop echt, dat na de lockdown de schoenenwinkels weer snel open mogen gaan. Ik heb nog steeds connecties met oud-collega's die nog wel werken en hoor hoe de zaken op economisch gebied helemaal in het slop zitten. Daar denk ik heel veel aan. Verder hoor ik overal zeggen: 'Gôh, wat zou ik graag iemand willen knuffelen'. En dat kan ik zo goed begrijpen. Laten we hopen', dat dat in het komende jaar weer langzaam aan wél kan. Tonsie en ik hopen in april ons 50-jarig huwelijksfeest te kunnen vieren dat dit jaar gecancelled moest worden. En dat wij dan ook iedereen kunnen knuffelen", eindigt hij lachend.

Rondreis

Mark Vrijhof (22) zegt nooit zo per jaar te kijken en verwacht niet zo veel andere dingen. Na even aandringen toch wel op het persoonlijke vlak. Hond Mexx is dit jaar overleden en in mei verwacht Vrijhof de komst van 2 kittens. Overigens: "Ik denk wel dat het nog veel thuis zitten wordt, dat is dan wel een dingetje. En ik hoop dat mijn stage doorgaat en ik behalve thuis werken ook daar heen kan gaan. Ik ga daar helpen met het uitwerken van applicaties. Maar dat begint in februari al."
Vrijhof volgt de ICT in bussiness opleiding bij Fontys in Eindhoven. "En als het mooi weer wordt weer lekker motorrijden."
Waar hij ook erg naar uit kijkt en op hoopt is dat hij in augustus met zijn oma en zijn zus Lynn een rondreis per bus door Zuid-Afrika kan gaan maken. Hij vindt dit heel spannend: "Want het is erg uit mijn comfort zone!"

Hotelletje

Martin van Mierlo (72) is net verhuisd naar een gloednieuw appartementencomplex in Oerle en hoopt hiervan lang te kunnen genieten, samen met zijn Joke. Voor het nieuwe jaar is hij vooral benieuwd naar de impact van de economie. "Het sociale leven is heel anders geworden. Heel afstandelijk. Je loopt niet meer even bij iemand binnen. Het is niet fijn zoals het nu is en ik hoop dat dat heel snel weer veranderd. We hadden gepland om in februari naar Tenerife te gaan, maar zoals het er nu uitziet gaat dat niet lukken. We hebben wèl samen besloten om regelmatig een paar dagen in een leuk hotelletje in een leuke plaats door te brengen, Gewoon lekker even met de neus in de wind op het strand bijvoorbeeld. Wij vinden het heel belangrijk om dat regelmatig te gaan doen. Ondanks dat het fysiek met Joke wat minder gaat, kunnen we toch gaan genieten onder het motto 'Pluk de dag' ", besluit hij.

"Het sociale leven is heel anders geworden. Heel afstandelijk. Je loopt niet meer even bij iemand binnen."

Tonnie Wessling

Over verwachtingen

Bij sociale interacties spelen verwachtingen een belangrijke rol. Zolang dit gedeelde verwachtingen zijn en iedereen daar naar handelt, stroomlijnt dit de interacties.

'Gôh, wat zou
ik graag
iemand willen
knuffelen'

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden