Voor kinderen die wat extra verdienen


<p>Het LOEK@YOU-team met onder ander Mandy Mennings - van Laarhoven en stagiaires Nadine Oosterhuis en Nori Vermeltfoort.&nbsp; FOTO: Bert Jansen.&nbsp;</p>

Het LOEK@YOU-team met onder ander Mandy Mennings - van Laarhoven en stagiaires Nadine Oosterhuis en Nori Vermeltfoort.  FOTO: Bert Jansen. 

(Foto: Bert Jansen)

Voor kinderen die wat extra verdienen

Stichting LOEK@YOU legt momenteel de laatste hand aan het winterprogramma. Met KERSTIVAL en LOEK@WINTER staan er een aantal leuke activiteiten op het programma.

VELDHOVEN - De activiteiten zijn vooral bedoeld voor kinderen, jongeren en gezinnen die extra aandacht verdienen. Oprichtster van LOEK@YOU, Mandy Mennings – van Laarhoven legt uit: “Wij zijn er als stichting voor om kinderen en jongeren activiteiten aan te bieden die beter functioneren in kleine groepen. Althans, dat is een van de dingen die wij doen. Wij zetten ons in voor kinderen die uit dreigen te vallen op school, of dreigen uit te vallen. Deze kinderen zijn vaak gebaat bij een andere structuur, samenstelling van de dag enzovoorts. Wij kijken naar het kind, en proberen met de juiste begeleiding een passende oplossing te vinden zodat het weer mee kan draaien in de maatschappij. Helemaal op zijn eigen tempo en op zijn eigen manier.”

Autotocht met opdrachten

Stagiaires Nadine Oosterhuis en Nori Vermeltfoort verzorgen voor kinderen en gezinnen die in deze situatie verkeren KERSTIVAL en LOEK@WINTER. “Als eerste gaat KERSTIVAL van start. Op vrijdagavond 11 december. Deze activiteit is geschikt voor het gehele gezin. Vanwege Corona hebben we de activiteiten aan moeten passen.”
Dit jaar is er gekozen voor een autotocht met verschillende opdrachten. Doel van deze activiteit is om met op een gezellige en sfeervolle manier met elkaar bezig te zijn. “Deze autotocht voert onder ander langs een Kerstlichtshow in Eindhoven. Hier staat een collectebus en de opbrengst daarvan gaat dit jaar naar LOEK@YOU.”
De autoroute is bedoeld voor gezinnen die wat extra aandacht nodig hebben, om wat voor reden dan ook. Denk aan kinderen met beperkingen, zieke of overleden ouder, opvoeder of kind. Een kind is prikkelgevoelig. Gezinnen worden met deelname aan deze autotocht heerlijk verwend en een beetje ontzorgd. Meedoen? Opgeven kan via:

www.eventbrite.nl/e/tickets-kerstival-2020-126407073961

Veelzijdig creatief

LOEK@WINTER vindt plaats op dinsdag 22 en woensdag 23 december. "De activiteiten zijn op de verschillende leeftijdsgroepen aangepast. Per activiteit kunnen maximaal 7 kinderen deelnemen. Natuurlijk geheel Corona-proof!”
Het activiteitenprogramma is veelzijdig creatief! De ochtenden zijn gereserveerd voor kinderen onder de 12 jaar. Voor de groteren is er dinsdagmiddag.
Voor deelname aan LOEK@WINTER is een bijdrage van 5 euro per dagdeel verplicht. Meedoen kan alleen na opgave via de link

https://loekatwinter20.eventbrite.nl

Stichting LOEK@YOU is gehuisvest in de Heuvelstraat 60 in Veldhoven. Daar vinden ook een aantal van de activiteiten plaats.

Van de redactie.

Tal van
activiteiten
op 22 en 23
december

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden