Vrijwilligers geven óók waardevolle zorg


<p>Annet Kruijssen (links) en Marloes Veenstra, beiden vrijwilligersco&ouml;rdinator bij Oktober, vertellen waarom juist n&uacute; vrijwilligerswerk zo waardevol is.&nbsp;</p>

Annet Kruijssen (links) en Marloes Veenstra, beiden vrijwilligerscoördinator bij Oktober, vertellen waarom juist nú vrijwilligerswerk zo waardevol is. 

(Foto: )

Vrijwilligers geven óók waardevolle zorg

Het zijn bijzondere tijden voor ouderenzorgorganisatie Oktober. Het COVID-19 virus raakt de zorg hard en dat betekent dat de inzet van vrijwilligers nog belangrijker is dan normaal. Oktober heeft deze maand daarom een oproep gedaan naar ‘extra handjes’. Annet Kruijssen en Marloes Veenstra, beiden vrijwilligerscoördinator bij Oktober, vertellen waarom juist nú vrijwilligerswerk zo waardevol is.

VELDHOVEN - Ondanks dat sommige cliënten verdacht of besmet zijn met het Corona-virus gaat de zorg voor deze bewoners gewoon door. Annet Kruijssen vertelt: "Daarom zijn we op zoek naar vrijwilligers die ons willen helpen op de afdelingen waar cliënten besmet zijn of in quarantaine zijn. Denk hierbij aan het smeren van boterhammen, het opruimen na de eetmomenten, het rondbrengen van koffie, een praatje maken, samen de krant lezen en het doen van een spelletje."

Extra handjes

De eerdere oproep van Oktober voor ‘extra handjes’ op de cohort en quarantaine afdelingen is erg goed ontvangen. Annet en Marloes zien de grote bereidheid van mensen om te helpen. "Het is hartverwarmend om te zien hoe iedereen op zijn eigen manier een steentje bij wil dragen binnen zijn eigen mogelijkheden en talenten", aldus Marloes Veenstra.
Annet Kruijssen voegt toe: "We zien helaas dat veel van onze huidige vrijwilligers binnen de risicogroep vallen en daardoor tijdelijk geen vrijwilligerswerk kunnen doen. Het is natuurlijk begrijpelijk dat zij nu even niet komen. Daarom zijn we op zoek naar nieuwe vrijwilligers."

Frisse neus

Ook op de reguliere afdelingen wordt de inzet van vrijwilligers enorm gewaardeerd en zijn er veel mogelijkheden. Op de locaties Leuskenhei en Rundgraafpark wordt er één op één gewandeld. Zinvolle dagcoach Sabine Veeger is ontzettend blij met de inzet van deze vrijwilligers. "Vrijwilligers bezorgen de bewoners kleine geluksmomentjes door ze even mee naar buiten te nemen."

Zinvolle dag

Oktober probeert zo veel mogelijk mensen een zinvolle dagbesteding te geven, vertelt Sabine Veeger. "Ik ben dan ook blij met de hulp van mijn vrijwilligers die zich wekelijks inzet voor onze bewoners."
Overigens, de samenwerking met de medewerkers is goed en de wederzijdse waardering is groot.

Vrijwilligerswerk, iets voor u?

Met iedereen die zich aanmeldt voor vrijwilligerswerk bij Oktober, volgt een inventariserend gesprek. Er is een goed beeld van wat welke afdeling nodig heeft; zo kan Oktober mooie matches maken.
Ook een handje helpen bij Oktober? Neem eens een kijkje op de website of neem contact op met Marloes of Annet.

(06) 51.587.622.

coordinatorenvrijwilligers@zorginoktober.nl

www.zorginoktober.nl

Van de redactie.

'Samenwerking
is goed en
de waardering
is groot'

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden