76 nieuwe huurwoningen in Huysackers, Veldhoven


<p>Een impressie van een onderdeel van Huysakkers, de nieuwe wijk van Veldhoven. FOTO: Woonbedrijf..&nbsp;</p>

Een impressie van een onderdeel van Huysakkers, de nieuwe wijk van Veldhoven. FOTO: Woonbedrijf.. 

(Foto: )

76 nieuwe huurwoningen in Huysackers, Veldhoven

Huysackers is een nieuw woongebied aan de westkant van Veldhoven. De woonwijk ligt vlakbij Oerle en er komen allerlei type woningen. Ook Woonbedrijf realiseert hier 55 huurwoningen en 21 huurappartementen. Februari 2020 is met de bouw gestart. En het schiet al goed op. De eengezinswoningen zijn naar verwachting begin 2021 klaar. De appartementen zullen in juni 2021 opgeleverd worden. Inmiddels is de verhuur begonnen.

VELDHOVEN - De wijk Huysackers is nog in aanbouw, maar straks is het een wijk met een typisch Kempische uitstraling. In het hart komt een gezellig plein met basisschool. De Roskam, een bestaande straat, is de centrale 'dorpsstraat'.

Allerlei doelgroepen

Woonbedrijf vindt het belangrijk dat de woningen betaalbaar zijn. De kale huurprijzen (zonder servicekosten en andere bijkomende kosten) liggen tussen de 616,00 tot 737,00 euro per maand voor de eengezinswoningen en tussen de 606,00 tot 614,00 euro voor de appartementen. Voor een deel van de woningen kan huurtoeslag aangevraagd worden. Voor elke woning en elk appartement is er overigens een vaste parkeerplaats voor de auto.

Duurzaam

De woningen zijn erg goed geïsoleerd. Ze hebben geen gasaansluiting, maar wel zonnepanelen. Deze dragen bij aan lagere energiekosten. In elke woning zit een warmtepomp met een warmte- terugwin-installatie. De warmtepomp gebruikt warmte uit de grond of uit de buitenlucht en zet dit om in warm water. Dat verwarmt de woning en voorziet je van warm water.
De hele wijk is duurzaam. Zo is er energiezuinige straatverlichting. En alleen riolering voor het huishoudelijk afvalwater. Regenwater komt niet in het riool en maar gaat naar wadi's, greppels, groenstroken, vijvers en beekloopjes. Het overtollige water stroomt naar het Beekdal en de randen van het dorp, door het natuurlijke hoogteverschil in de wijk. Zo blijft het ecosysteem in stand.

Een wijk met
een typisch
Kempische
uitstraling

Van de redactie.

Meer info


Tot woensdag 2 december konden Veldhovenaren hun interesse in de woningen kenbaar maken. Voor meer informatie, zie www.wooniezie.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden