Sinterklaas vergeet de kinderen niet!


<p>&ldquo;Ik kijk gewoon naar de tv, heb ik vorig jaar ook gedaan want niet iedereen kan bij de intocht zijn van de stoomboot.&quot; FOTO: Bert Jansen.</p>

“Ik kijk gewoon naar de tv, heb ik vorig jaar ook gedaan want niet iedereen kan bij de intocht zijn van de stoomboot." FOTO: Bert Jansen.

(Foto: Bert Jansen)

Sinterklaas vergeet de kinderen niet!

Sinterklaas is in Nederland! Wel op een andere manier dan gewoonlijk dit jaar, maar niet minder enthousiast. Sint is er zeker van dat alle kinderen de weg weten te vinden naar een gezellig digitaal bezoekje.

VELDHOVEN - Door de Corona zal het vieren van Sinterklaas dit jaar anders dan anders zijn. Huisbezoekjes worden minimaal ingepland en dan ook nog met een klein groepje. Sinterklaas zegt daarover: “Tja, alle lieve kinderen weten dat Sinterklaas een oudere man is en niet ziek wil worden. Daarom houd ik me aan de regels die de regering heeft voorgeschreven. Niet met grote groepen samenkomen is wel de belangrijkste regel. Maar alle kinderen kunnen er op rekenen dat Sinterklaas ze niet vergeet, zeker nu niet in deze tijd met Corona.”

Bezorgd

Een paar kinderen vinden het niet zo erg dat ze niet met een grote groep bij Sinterklaas op bezoek kunnen. “Ik ben een beetje bang van Sinterklaas,” zegt Ivar. Hij is 5 jaar en kijkt liever naar de Sint op tv. “Dan zit ik lekker met mama op de bank. En de Pieten hebben ervoor gezorgd dat er pepernoten zijn. En ook drinken. Dat vind ik heel lief van de Pieten.”
De 7-jarige Maaike is vooral bezorgd om Sinterklaas. “Ik hoop niet dat hij Corona krijgt want mijn oma is ook al dood gegaan door Corona.”
Ze zegt het niet erg te vinden dat Sint en zijn Pieten dit jaar niet op huisbezoek komen. “Ik kijk gewoon naar de tv, heb ik vorig jaar ook gedaan want niet iedereen kan bij de intocht zijn van de stoomboot.”
Ogenschijnlijk heeft Maaike er geen last van dat een lijfelijk bezoek niet mogelijk is. In haar eigen fantasiewereld maakt ze haar eigen verhaal. “Sinterklaas kent iedereen, alles staat in zijn boek. Ik heb al een verlanglijstje opgestuurd met wat ik graag zou willen voor Sinterklaas. Sint is al oud en moet een beetje rustig aan doen en hoeft nu niet op het dak. Dan kan hij er ook niet af vallen. De Pieten kijken nu ook niet steeds door de schoorsteen om te kijken of ik wel braaf op tijd ga slapen. Nu kunnen ze meer cadeautjes inpakken als ze niet elke avond op het dak moeten zijn.”


'Ik hoop niet
dat hij
Corona krijgt
want mijn oma
is ook al
dood gegaan
door Corona'

Flexibel

Marianne, de moeder van Maaike zegt het dat ze verbaast is over het gemak dat haar dochter in de situatie meegaat zoals het nu is. "Op deze momenten merk je dat kinderen heel flexibel zijn. Ze zijn meer in het moment en nemen het zoals het komt. Het valt me zelfs op dat ze liedjes zingt over zwarte Piet en vervolgens zijn er alleen maar roetveeg Pieten te zien, of Pieten in alle kleuren van de regenboog. Die link naar 'zwart' legt ze gewoon niet. Daar zouden wij als volwassenen heel erg goed een voorbeeld aan kunnen nemen.”

Van de redactie.

Kinderen kunnen
er op rekenen
dat Sinterklaas
ze niet vergeet!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden