Subsidie VSB-fonds voor 't Oude Slot


<p>Museum &#39;t Oude Slot gaat een collectiehuis opzetten. FOTO: Melvin van Liebergen.</p>

Museum 't Oude Slot gaat een collectiehuis opzetten. FOTO: Melvin van Liebergen.

(Foto: Melvin van Liebergen L-Mount Media)

Subsidie VSB-fonds voor 't Oude Slot

Het VSB-fonds verleent Museum ’t Oude Slot een subsidie van 25.000 euro voor het opzetten van een collectiehuis. In dit collectiehuis is de vaste collectie van het museum doorlopend te zien in een open depot. Naast tijdelijke exposities kunnen bezoekers zo altijd onder meer de gebruiksvoorwerpen en volksprenten zien die het museum in haar bezit heeft. Een groot deel van de gebruiksvoorwerpen komt uit de collectie Maas-Rooijakkers. Deze subsidie is een begin om de plannen uit te kunnen voeren.

VELDHOVEN - De objecten die het museum tentoonstelt hebben zoveel mogelijk een relatie met Veldhoven. Het museum werkt aan de uitbreiding van de collectie Veldhoven. Onlangs maakte cultuurhistoricus Gerard Rooijakkers bekend een collectie ter waarde van 450.000 euro die het museum in bruikleen had, door hem grotendeels wordt geschonken in de komende jaren. In de Corona-tijd heeft het museum alle objecten uit de collectie digitaal toegankelijk gemaakt in de Brabant cloud.
Ook een unieke collectie dia's maakt straks onderdeel uit van de collectie in het collectiehuis. Ze zijn in 1985 in opdracht van het Instituut voor Culturele Antropologie van de Nijmeegse universiteit en gemaakt als documentatie van de collectie Maas-Rooijakkers. Samen vormen ze een unieke beeldcollectie van de materiele cultuur van het Oost-Brabantseplatteland.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden