‘Goh, juf, wat ‘n gaaf mondkapje!


Foto:

‘Goh, juf, wat ‘n gaaf mondkapje!

Ze werkt op het Sondervick College. Maar daarnaast is Karin Michies ook ontwerper van mondkapjes. En die zijn per 1 december verplicht in winkels, restaurants en theaters.

VELDHOVEN - Zelf had ze het ook niet verwacht, in alle eerlijkheid. Maar toen de pandemie in alle hevigheid om zich heen greep, zag Karin Michies (56) - op een heel natuurlijke wijze - een kans. Een kans in de almaar groeiende markt van mondkapjes. “Het is een mooie manier om je te onderscheiden van mensen met die saaien witte of zwarte mondkapjes”, zegt ze.
Van huis uit is Michies leerkracht. “Ik werk op het Sondervick College en Helder havo/wvo, een school voor kinderen met bijvoorbeeld autisme of adhd”, vertelt ze.
Maar hoe kom je erbij mondkapjes te maken... “Het ging eigenlijk heel natuurlijk. Ik naaide het eerste mondkapje in april voor mezelf. Al snel wilden mijn man, de kinderen en de familie er ook een. Vervolgens kwamen vrienden, collega’s en totale vreemden die een mondkapje van mij hadden gezien.”
Michies heeft de mondkapjes - in haar map heeft ze ruim 30 voorbeelden - zelf ontwerpen en genaaid. Ze verdient er amper iets aan. “Het is een hobby, voor het geld hoef ik het niet te doen”, vertelt ze. “En weet je wat het mooiste is? Als een van mijn schoolleerlingen op het Sondervick College tegen me zegt: ‘Goh, juf, wat ‘n gaaf mondkapje’. Geloof me, dan straal ik echt helemaal van oor tot oor!”, aldus Karin Michies tot slot.

Meer info: www.stijlvolle-mondkapjes.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden