Foto:

Kortjes

Gratis e-bike proberen

VELDHOVEN - Bewegen is misschien wel belangrijker dan ooit. Dat vinden ook alle 21 gemeenten in Zuidoost-Brabant. Om inwoners uit deze regio vitaal te houden, startten de gemeenten de Sjees E-bike probeeractie. Hiermee krijgen alle inwoners vanaf nu de mogelijkheid om een week lang een gratis e-bike of high speed e-bike uit te proberen.
De Sjees E-bike probeeractie is onderdeel van het project Slimmer fietsen van ZO Slim Bereikbaar. ZO Slim Bereikbaar is een samenwerkingsverband van de provincie Noord-Brabant, Rijkswaterstaat en alle gemeenten in de regio Zuidoost-Brabant, waaronder natuurlijk ook Veldhoven. De organisatie van de E-bike probeeractie is in handen van Ons Brabant Fietst, Brabant Mobiliteitsnetwerk en uitvoeringspartner De Boom en het Meer.
Inwoners kunnen een e-bike reserveren via onderstaande website. De actie loop tot en met voorjaar 2021.

www.sjees.nl/probeereenebike

Zonder een tanden- borstel

EINDHOVEN/VELDHOVEN - Steeds meer hartpatiënten die een pacemaker of een Impanteerbare Cardioverter Defibrillator (ICD) krijgen in het Catharina Hart- en Vaatcentrum mogen tegenwoordig dezelfde dag naar huis. Het gaat om zo'n 60% van de patiënten. Omdat er geen overnachting is, kan de tandenborstel dus thuis blijven.

Angst of dwang?

VELDHOVEN - Maandag 23 november start de Angst, Dwang en Fobie stichting in Eindhoven een nieuwe lotgenotengroep voor mensen met angst- en/of dwangklachten. De groep komt 5 avonden bij elkaar - 1 x per maand - en wordt begeleid door ervaringsdeskundigen. Info en aanmelden via:

T. (0343) 51.80.80.
E. lotgenotencontact@adfstichting.nl
W. www.adfstichting.nl/lotgenotencontact

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden