<p>Ook om te skateboarden zijn vrienden eigenlijk onmisbaar. FOTO: PixaBay.</p>

Ook om te skateboarden zijn vrienden eigenlijk onmisbaar. FOTO: PixaBay.

(Foto: )

Join us en maak nieuwe vrienden!

Join us helpt jongeren die zich eenzaam voelen met het maken van vrienden. In Nederland voelt 8% van de jongeren tussen de 12 en 25 jaar zich chronisch eenzaam. Deze jongeren voelen zich dag-in-dag-uit alleen en weten niet hoe ze dat moeten veranderen. Join us brengt hier verandering in door jongeren samen te brengen en hen te helpen sociaal sterker te worden!

VELDHOVEN - Join us helpt jongeren die het lastig vinden om contact te maken met leeftijdsgenoten. In Veldhoven start er in eerste instantie een groep voor jongeren tussen de 18 en 25 jaar. Iedere 2 weken ontmoeten de jongeren elkaar bij jongerencentrum Odeon. Samen doen ze allerlei activiteiten die ze zelf bepalen en organiseren. Denk aan gamen, films kijken, spelletjes doen of externe activiteiten. Tijdens de avonden zijn er ervaren begeleiders aanwezig die de jongeren helpen met het verbeteren van hun sociale vaardigheden en het versterken van hun zelfbeeld.

Drempelvrees

“Ik vond het spannend om naar Join us te gaan. En ook een beetje stom!”, zegt Lisa (17 jaar). Ze vertelt: “Voordat ik naar Join us ging had ik geen vrienden. Ik wilde dat wel graag, maar wist niet hoe ik het moest aanpakken. Tot ik hoorde van Join us. Ik vond het een beetje stom om te gaan. Ik had toch geen probleem? Gelukkig ben ik gegaan. Ik voel me prettig in de groep en heb er leuke vrienden ontmoet waarmee ik afspreek, ook buiten Join us.”

Kom erbij

Ben je nieuwsgierig naar Join us? Iedereen is van harte welkom! Jongeren kunnen zich


Er zijn jongeren
die zich
dag-in-dag-uit
alleen voelen
en
niet weten
hoe ze dat
moeten veranderen

gratis aanmelden via de website. Join us Veldhoven komt om de week, op dinsdagavond van 18.30 tot 21.30 uur, samen bij jongerencentrum Odeon. Op www.join-us.nu is meer informatie over de groep te vinden, alsook over het aanmelden. Join us Veldhoven werkt samen met het jeugd- en jongerenwerk van Cordaad Welzijn en MEE de meent groep. Join us is ook actief in steden als Eindhoven, Den Bosch, Tilburg, Dordrecht en Rotterdam.

Van de redactie.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden