<p>Goud voor Beerze op de internationale biercompetitie The European Beer Star. FOTO: Beerze (Gijs Spierings).</p>

Goud voor Beerze op de internationale biercompetitie The European Beer Star. FOTO: Beerze (Gijs Spierings).

(Foto: GIJS SPIERINGS)

Goud voor Beerze op European Beer Star

De kleinschalige familiebrouwerij Beerze pakt goud bij haar 1e deelname aan de European Beer Star. Uit meer dan 2.000 bieren is de Noble als een van de beste bevonden van de wereld.

VESSEM - Meesterbrouwers Ivo Kaanen, Guillaume De Landtsheer en zytholoog Jasper Langenhoff zijn trots dat hun Noble in 2020 een van de meest prestigieuze biercompetities van de wereld heeft gewonnen. “De onderscheiding is een waardering voor onze zorgvuldige selectie uit de beste grondstoffen, onze gedreven instelling en nauwkeurige beheersing van de kwaliteit”, aldus meesterbrouwer Ivo Kaanen.

Het ziet er goudkleurig uit voor de brouwerij. De Noble, een zogenaamde quadrupel, wint de prijs in de categorie 'Strong Dark Ale' en wordt geroemd om zijn ‘subtiele doch rijke smaak met een verfijnd aroma van donker fruit en een exquis mondgevoel', aldus de jury van de European Beer Star. De 72-koppige jury bestaat uit brouwmeesters, biersommeliers en bierexperts uit heel Europa die tijdens een 2 dagen durende blindproeverij de winnaars bepaalden. In totaal werden er meer dan 2000 bieren uit maar liefst 42 landen geproefd. Onder de quadrupel's en soortgelijke sterke, donkerkleurige bieren stak de Noble er met kop en schouders bovenuit.
De vereniging van Private Brouwerijen organiseert sinds 2004 de European Beer Star wedstrijd.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden