Anna McRose, artiestennaam van Anica Pongers- Schoemaker heeft een prestigieuze prijs gewonnen:
Anna McRose, artiestennaam van Anica Pongers- Schoemaker heeft een prestigieuze prijs gewonnen: (Foto: )

'In ballades kan ik mijn gevoel kwijt'

“Super, echt, ik ben hier heel blij mee.” De Veldhovense Anna McRose, artiestennaam van Anica Pongers- Schoemaker heeft een prestigieuze prijs gewonnen: The Texas Balladeer Award. Een mooie opsteker voor de Veldhovense zangeres die aardig aan de weg aan het timmeren is.

VELDHOVEN - De prijs komt voor Anica Pongers enigszins uit de lucht vallen. Ze had er al niet meer op gerekend toen ze haar bed opzocht na de prijsuitreikingen. Lachend zegt ze: “Zitten we daar te wachten en te wachten. Mijn man zei op een gegeven moment dat hij naar bed ging. Ik bleef de show nog afkijken, maar helaas, niets gewonnen.

Verbazing

Ze had het wel heel leuk gevonden als ze had gewonnen en was toch wel een beetje teleurgesteld. “Niets aan te doen, volgende keer beter. Ik daarna een bericht op Facebook geplaatst om mijn volgers te informeren en vooral te bedanken voor de support. Mijn verbazing was groot toen ik bericht kreeg dat ik dus wel in mijn categorie had gewonnen", zegt een enthousiaste Anica. Hoe dat kon? "Het bleek dat we te laat hadden ingeschakeld. Heb ik weer, win ik een prijs, heb ik de uitslag gemist.”

Social media

De nominatie voor de Balladeer Award had ze te pakken via sociale media. “Ze hadden mijn filmpje gezien, mijn vertolking van 'In the arms of an angel' van Sarah Mclachlan. Dat bleek bij de mensen van de organisatie van de muziekaward in de smaak te vallen. "Ik kreeg een uitnodiging om naar de uitreikingen in Amerika te komen, maar door Corona ging dat niet door.” Een kleine teleurstelling, die enigszins wordt goedgemaakt door haar overwinning.

In aanloop van de uitreikingen moest Anna McRose een vijftal muziekfilmpjes opsturen. “Samen met mijn man hadden we opnames gemaakt in een restaurant. Opgestuurd en wat denk je? Afgekeurd, het geluid voldeed niet! En de uiterste datum was al bijna aangebroken. Ik een mail gestuurd of ik nog nieuwe, met beter geluid in kon sturen, daar kreeg ik een kans voor. De rest is geschiedenis maar was nog wel even spannend.”

Ballades

Het lijkt alsof het succes haar aan is komen waaien maar Anna McRose heeft er hard voor gewerkt. "Ik kon alleen de mondharmonica bespelen. Drie jaar geleden heb ik via YouTube gitaar leren spelen. Niet helemaal waar, mijn man speelt heel goed gitaar en die heeft me ook veel geleerd.”

De jury was onder de indruk van haar optredens, akoestisch en zonder band. Anica Pongers: "Mijn stem leent zich uitstekend voor het zingen van ballades. Daar kan ik al mijn gevoel in kwijt. Sinds drie jaar ben ik professioneel met muziek bezig, als countrysinger-songwriter. Dat ik nu al een Award heb gekregen is heel bijzonder, een stukje erkenning en waardering. En dat vanuit Texas, het Walhalla van de countrymuziek. Ik ben hier echt heel blij mee.”

Van de redactie

'Heb ik weer,
win ik een prijs,
heb ik de
uitslag gemist'

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden