<p>Het M&aacute;xima Medisch Centrum in Veldhoven,</p>

Het Máxima Medisch Centrum in Veldhoven,

(Foto: )

Máxima MC stelt operaties uit

Het Máxima Medisch Centrum stelt een gedeelte van de niet-spoedeisende operaties uit. Dat maakte het ziekenhuis afgelopen week bekend. De reguliere zorg is verder afgeschaald.

VELDHOVEN - Het aantal coronabesmettingen in het verzorgingsgebied van Máxima MC is zeer zorgwekkend. Gemeenten als Bladel en Hapert tellen het hoogste aantal besmettingen per 100.000 inwoners van Nederland. Ook andere informatiebronnen, zoals virusdeeltjes in het rioolwater, doen alarmbellen rinkelen voor onze regio.

“We zien het ook in MMC: het aantal patiënten met COVID-19 neemt hand over hand toe. Om deze patiënten de juiste zorg te kunnen bieden, zijn we genoodzaakt om een gedeelte van de niet-spoedeisende operaties uit te stellen. In een aantal gevallen betekent dit dat een reeds geplande operatie wordt verzet. Patiënten die dit betreft, worden hierover persoonlijk door ons geïnformeerd. Als patiënten niets van het ziekenhuis horen, gaat hun operatie gewoon door. Ook afspraken op de poliklinieken gaan gewoon door”, zo laat het MMC weten.

Om snel te kunnen schakelen als dat nodig is, heeft het ziekenhuis besloten om de verpleegafdelingen zoveel mogelijk te concentreren in Veldhoven. De poliklinieken, sommige dagbehandelingen en staaroperaties kunnen gewoon doorgaan in Eindhoven. "Op deze manier hebben we de juiste mensen dichtbij om snel te kunnen inspelen op een grotere vraag op de verpleegafdelingen of op de IC."

Al eerder namen het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven, het St. Anna Ziekenhuis in Geldrop en soortgelijke maatregelen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden