Foto:
aangeboden door Chordify

Netflix moe en tijd voor een nieuwe uitdaging

Heel Nederland zit in hetzelfde schuitje. We blijven zoveel mogelijk thuis. Maar tijdens de eerste lockdown hebben we flink het huis verbouwd en hebben Netflix ook veelvuldig bekeken. Helaas is het een feit dat films worden uitgesteld en dat nieuwe series niet zomaar online komen. Grote kans dat de verveling weer toeslaat. Heb je zin in een nieuwe uitdaging? Wat dacht je van een muziekinstrument leren bespelen.

Een instrument zelf leren bespelen 

Misschien denk je dat je een muziekleraar nodig hebt, maar muziekeducatie kan zeker ook gewoon online. Heb je nog nooit een instrument bespeeld? Dan kun je het beste starten met makkelijke instrumenten. Dat zijn de piano, mondharmonica en ukelele. Het leren spelen van één van deze instrumenten is relatief gemakkelijk. Bovendien is er online genoeg te vinden om het te leren. YouTube is rijk aan tutorials. 

Heb je in het verleden wel een instrument bespeeld? Dan kun je natuurlijk hoger instappen. Denk bijvoorbeeld aan leren gitaar spelen. Ook voor de gitaar is genoeg te vinden online. Zet een doel op het juiste niveau voor jezelf. 

Bladmuziek 

Voordat je nu naar de winkel rent voor een instrument en de nodige bladmuziek, is het slim om te weten dat ook dit online gemakkelijk te verkrijgen is. Er zijn genoeg winkels die online instrumenten verkopen en bladmuziek is online te downloaden. Vind hier bijvoorbeeld akkoorden voor beginners

Thuis aan de slag 

Heb je alle zaken in huis? Dan kun je natuurlijk aan de slag met oefenen. Oefening baart kunst en met alle extra tijd die je nu thuis hebt, is de kans groot dat je het snel onder de knie hebt. 

Je bent niet de enige die op dit moment de uitdaging wel aan wil gaan. Vele mensen over de hele wereld heen starten met het bespelen van een instrument. Maar ook geoefende muzikanten maken graag dagelijkse muziek en delen dit graag online. Dat is ook niet ontgaan bij Chordify. Dit Nederlandse bedrijf opereert over de hele wereld. Dankzij slimme technologie kunnen zij elk nummer omzetten tot akkoordenschema’s, waarbij natuurlijk het juiste akkoord op de juiste maat staat. 

Op de website vind je hulp voor beginnende muzikanten, maar ook de gevorderde muzikant kan hier helemaal los gaan. Ze helpen je graag met muziekeducatie en bladmuziek. Er is zelfs een speciaal kanaal ontwikkeld voor de quarantaine periode, namelijk Stay at Home and Jam. Het kanaal bestaat uit allemaal nummers die passen bij het huidige gevoel. 

Ga eens aan de slag met een nieuwe uitdaging en kom van de bank af. Een leuke nieuwe uitdaging voor iedereen en het is ook nog eens goed voor je hersenen. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden