<p>De CoronaMelder-app kan het verschil maken.</p>

De CoronaMelder-app kan het verschil maken.

(Foto: )

CoronaMelder-app biedt uitkomst

VELDHOVEN - Al meer dan 3,2 miljoen mensen hebben de CoronaMelder-app gedownload. De app informeert gebruikers of ze mogelijk zijn besmet met het coronavirus. Zo kan worden voorkomen dat mensen die het virus onder de leden hebben onbewust anderen besmetten. Voor wie het installeren van de app lastig vindt, biedt de DigiHulplijn uitkomst. Het gebruik van de app is altijd vrijwillig.

De app stuurt gebruikers een melding wanneer iemand langer dan 15 minuten dicht bij een ander in de buurt is geweest, die later het coronavirus blijkt te hebben. Dit kan een bekende zijn, maar ook een onbekende app-gebruiker die in de buurt was.

Wie een melding heeft ontvangen, leest in de app welke maatregelen kunnen worden genomen, en waar eventueel een coronatest kan worden afgenomen. Zo weten gebruikers van de app na een melding of er grotere kans bestaat besmet te zijn, en of er kan worden voorkomen dat andere mensen worden besmet. Dat is nodig omdat het virus al kan worden doorgegeven zonder dat er sprake is van ziekteverschijnselen.

Voor vragen over de app kan gratis worden gebeld met de medewerkers van de Helpdesk CoronaMelder op: 0800-1280. Deze helpdesk is elke dag geopend van 08.00 tot 20.00 uur.

Voor meer informatie over CoronaMelder, bijvoorbeeld over privacy, de techniek of de veiligheid:

www.coronamelder.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden