Foto:
aangeboden door Yezzer

Toenemende vraag naar arbeidsongeschiktheidsverzekeringen

Recent contact met verzekeraars en verzekeringen platformen zoals Yezzer wijzen uit dat sinds het begin van de corona-epidemie een enorme stijging wordt gemerkt in de vraag naar een arbeidsongeschiktheidsverzekering. Hoe komt het dat de AOV ineens een hot-item is en wat is een arbeidsongeschiktheidsverzekering eigenlijk precies? In dit artikel nemen we je mee en beantwoorden we de belangrijkste vragen over de AOV.

Waarom een arbeidsongeschiktheidsverzekering afsluiten?

Men sluit een arbeidsongeschiktheidsverzekering af om het risico op het verliezen van inkomsten door arbeidsongeschiktheid uit te sluiten. Vroeger was het voor eenieder verplicht om zich tegen arbeidsongeschiktheid te verzekeren, maar vandaag de dag is dat niet het geval. Je zou verwachten dat de verzekeringen minder populair zouden worden, maar het tegenovergestelde blijkt momenteel waar te zijn. Als je doorbetaald wilt worden als je invalide wordt of door ziekte niet in staat bent om te werken als ondernemer is het noodzakelijk om een AOV af te sluiten. 

Verschillen in AOV’s vergelijken

Net als bij andere verzekeringen heeft elke verzekeraar een andere polis, met een andere dekking. Het is dus van belang om goed te kijken naar de inhoud van de polis. Zo weet je precies waar je aan toe bent mocht er een ongeluk gebeuren of mocht je ziek raken. Omdat het niet altijd overzichtelijk is welke voorwaarden en prijzen de verzekeraars hanteren is het bedrijf Yezzer een vergelijkingsplatform voor verzekeringen gestart waarop jij in enkele minuten weet wat de beste verzekering voor jou is. Hier kun je op verschillende factoren een AOV vergelijken en vervolgens direct afsluiten.

De belangrijkste verschillen om op te letten zijn de termijnen vanaf gemist inkomsten gedekt worden. Ook kunnen er verschillen zijn tussen voor welke medische redenen wel of geen vergoeding geldt. Lees dus goed de informatie over de verzekeringen door om tot de best mogelijke keuze te komen. 

Voor wie is een arbeidsongeschiktheidsverzekering?

Een arbeidsongeschiktheidsverzekering is voor alle bedrijfseigenaren, maar ook voor alle zelfstandigen. Werknemers zijn automatisch en verplicht verzekerd. 

Goedkoper verzekeren door collectiviteitsvoordeel

Een groot voordeel van het gebruikmaken van een vergelijkingsplatform zoals Yezzer is dat zij de mogelijkheid bieden tot het collectief afsluiten van een verzekering. Wanneer je dit doet krijg je een mooie korting op de maandelijkse premie. Bij het collectief afsluiten hoef je niet te wachten op anderen, Yezzer koopt groot in waardoor jij je individueel kan aanmelden met de voordelen van een collectieve verzekering. Zo ben je verzekerd van de beste deal. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden