<p>Een voorlichtingsteam in actie tijdens de Week van het Donorregister.</p>

Een voorlichtingsteam in actie tijdens de Week van het Donorregister.

(Foto: Campagneteam Week van de Donorregister)

Voorlichting over nieuwe donorwet

De Bibliotheek organiseert op woensdag 28 oktober een informatieavond in samenwerking met het Maxima Medisch Centrum (MMC) en SeniorWeb Veldhoven. De donatiecoördinator van het MMC geeft informatie over het donorschap en de medische aspecten die daarbij een rol spelen.

VELDHOVEN - Een ervaringsdeskundige via de Nederlandse Transplantatie Stichting (NTS) doet haar verhaal over de emotionele aspecten hiervan. Een docent van SeniorWeb geeft voorlichting over de (online) registratie in het register. De avond duurt van 19.30 tot 21.30 uur. Entree is gratis en vooraf aanmelden verplicht vanwege het maximum aantal plaatsen.

Register

De nieuwe donorwet is op 1 juli 2020 ingegaan. Alle Nederlanders worden opgenomen in het donorregister. Deze wet geldt voor iedereen en iedereen moet een keuze maken. Maar wat houdt de wet precies in? Hoe kun je je keuze doorgeven en wat gebeurt er na je overlijden als je je hebt geregistreerd als donor? Voor antwoorden op deze en andere vragen kunnen geïnteresseerden terecht in de Bibliotheek Veldhoven.

Mensen die niet in de gelegenheid zijn om naar de informatieavond te komen of nog vragen hebben over de (online) registratie kunnen met hun vragen terecht bij de zogeheten telefonische spreekuren. Vrijwilligers die opgeleid zijn om zich in te zetten voor het Informatiepunt Digitale Overheid en DigiTaalhuis Veldhoven geven informatie over de achtergronden van het nieuwe donorregister, de keuzevarianten van het donorschap en de manier waarop mensen hun keuze (online) kunnen registreren. Ze geven geen advies over de te maken keuze, die is aan de mensen zelf.

De telefonische spreekuren zijn elke dinsdag van 14.00 tot 16.00 uur en elke vrijdag van 10.30 tot 12.30 uur via telefoonnummer: 06-241 364 67.

Aanmelden voor de inforamtie-avond kan in de bibliotheek of online:

www.bibliotheekveldhoven.nl/donorwet

Ruim 7 miljoen Nederlanders hebben hun keuze over orgaandonatie al vastgelegd in het Donorregister. De mensen die dit nog niet gedaan hebben, ontvangen tussen 1 september 2020 en 31 maart 2021 een brief om dat alsnog te doen. Een keuze over orgaandonatie kan op ieder moment gewijzigd worden. Dat kan via de website van het Donorregister met behulp van een DigiD. Er zijn ook formulieren beschikbaar bij gemeenten en bibliotheken.

Donorwet

Iedereen wordt opgenomen
in het donorregister

Van de redactie

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden