Warm afscheid op een heel persoonlijke manier

In het buitengebied van Hoogeloon is de geboren en getogen Veldhovense Ellen Gijsbers dit jaar gestart met Intens Uitvaarten. “Dit is een plek die mensen rust geeft en op hun gemak stelt.”

VELDHOVEN/HOOGELOON - Met ’t Voorhuys, ’t Achterhuys en ’t Gasthuys staat De Afscheidshoeve borg voor een complete uitvaart op een persoonlijke manier. “Dit is een plek die mensen rust geeft en op hun gemak stelt”, zegt Gijsbers vanuit ’t Gasthuys.

Gehele proces

Iets voor een ander betekenen dat ertoe doet, is het credo van Gijsbers. Ze werkt vanuit een professionele organisatie op een kleinschalige manier met een warm contact. “We staan heel dicht bij de mensen. Ze voelen zich veilig en vrij bij ons. Wij verzorgen het gehele proces: van laatste zorg en opbaring, ook thuis, via rouwvervoer tot afscheidsbijeenkomst. Dat geeft de mensen heel veel rust.”
Gijsbers is het vaste aanspreekpunt voor de familie en heeft dagelijks contact met hen. “Niet alles hoeft in één keer. We doen het samen stap voor stap. We hebben altijd maar één afscheidsbijeenkomst per dag. Ook dat geeft rust voor de familie, want daardoor is er nooit tijdsdruk.”

Net zo belangrijk

In ‘t Voorhuys of ’t Achterhuys van de gerenoveerde boerderij kan de familie in een warme sfeer bij hun dierbare zijn. “Ze kunnen er zo vaak zijn als ze willen. Al snel wordt gezegd: ik doe maar net alsof ik thuis ben. Het is mooi om te zien dat er intens wordt geleefd, dat gun je iedereen bij een afscheid.”
In het sfeervolle Gasthuys domineren warme kleuren. Grote ramen, uitzicht op de landerijen en bosrand. “In ’t Gasthuys vindt de afscheidsceremonie plaats. De familie bepaalt zelf hoe die eruitziet. Zoals een beeldpresentatie op het indrukwekkende scherm of het maken van live muziek.”
Ook in ‘t Gasthuys is ‘t Kaffee. Daar is de mogelijkheid om een hapje en een drankje te nuttigen. “Dat is net zo belangrijk als de ceremonie, heb ik gemerkt.”
Van de 10 gastvrouwen komt de helft uit Veldhoven. En ook de eerste Veldhovense families hun weg naar De Afscheidshoeve gevonden. Mensen die een uitvaartverzekering hebben, kunnen ook terecht bij Intens Uitvaarten. “Een uitvaart is hier net zo betaalbaar als ergens anders. En mensen komen niet voor onverwachte kosten te staan.”

'Mensen komen niet voor onverwachte kosten te staan''

Ad Adriaans.

Zondagochtend Kaffee

Dit jaar verzorgt Intens Uitvaarten nog 2 keer een Zondagochtend Kaffee: op 18 oktober en 15 november. Aanvang 10.30 uur in ’t Gasthuys aan de Groenstraat 9 in Hoogeloon met een presentatie over de uitvaartonderneming en De Afscheidshoeve. Meer info: www.intensuitvaarten.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden