Stem op de Boom van het Jaar met het mooiste verhaal!

Uit 87 aangemelde bomen met de bijbehorende verhalen heeft de jury van de Boom van het Jaar-verkiezing 12 bomen genomineerd, 1 voor iedere provincie dus. De jury bestaat uit Frits Mohren, Gerbrand Bakker, Beatrix Kleuver, Paul Makken en Maaike Brasz.

BRABANT - Nog tot dinsdag 14 oktober (deadline: 12.00 uur) mag iedereen in Nederland - en dus ook in Veldhoven - stemmen op de boom van zijn/haar keuze via de onderstaande website.

Nederlandse inzending

De boom met de meeste stemmen wordt uitgeroepen tot De Boom van het Jaar 2020. Deze winnaar wordt eind oktober/begin november feestelijk gehuldigd en is tevens de Nederlandse inzending voor de 'European Tree of the Year 2021'. Deze Europese verkiezing bestaat sinds 2011 en wordt georganiseerd door de Environmental Partnership Association (EPA).
Nederland is een van de 16 deelnemende landen. Nederland overigens doet dit jaar pas voor de 3e keer mee aan de Europese verkiezing 'Tree of the Year'. SBNL Natuurfonds in Leersum selecteert exclusief de Nederlandse inzending voor deze verkiezing in samenwerking met het landelijke dagblad Trouw.

Bijzonder verhaal

De Boom van het Jaar 2020 draait om markante bomen met een bijzonder verhaal. Het kan gaan om een historisch verhaal of om een boom met een bijzondere waarde voor een dorp of stad. De boom die een natuurramp overleefde, of die op het schoolplein generaties scholieren aan zich voorbij zag trekken. De boom waaronder al sinds mensenheugenis het dorpsfeest plaatsvindt. Bomen vertolken een emotionele waarde, zij vertellen ons verhalen die het waard zijn gedeeld en herinnerd te worden.

Natuurfonds

SBNL Natuurfonds is een stichting die zich inzet voor natuur, landschap en erfgoed dat door particulieren en agrariërs wordt beheerd. Zij biedt financiële ondersteuning, zorgt voor promotie en stimuleert wetenschappelijk onderzoek.
Daarnaast beheert zij ongeveer 325 hectare aan eigen terreinen. SBNL Natuurfonds is een goede-doelenorganisatie, een zogeheten ANBI.

Meer info

www.deboomvanhetjaar.nl

Bomen
vertolken
een emotionele
waarde

Van de redactie.

Winnaar 2019

De Heksenboom van Zwarte Kaat op Landgoed Ten Vorsel in Noord-Brabant is afgelopen jaar in Nederland met 9.840 stemmen gekozen tot Boom van het Jaar 2019.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden