'Alles loopt door elkaar... Hilarisch!'

Een pikant sprookje. Zo laat de nieuwste toneelvoorstelling De Gelaarsde Poes van Marvilde toneel zich het best om schrijven.

Een pikant sprookje. Zo laat de nieuwste toneelvoorstelling De Gelaarsde Poes van Marvilde toneel zich het best om schrijven.

Het laat zich er even naar uitzien dat er dit jaar geen voorstelling zou komen door Corona. Regisseur Jeannet Harpe-Goor zegt dat deze periode wel wat spannend is. “We hebben een leescommissie die De Gelaarsde Poes bijzonder geschikt vond voor onze spelers en ons publiek. Een humoristisch stuk, gebaseerd op een sprookje. We waren in maart net met de repetities begonnen toen we de lockdown kregen. Alles viel toen stil.”
Met het oog op de voorstellingen in november wordt besloten tot creatief repeteren. “Niet ideaal,” gaat Harpe-Goor verder, “maar we konden met beeldbellen toch de repetities voortzetten. Natuurlijk is het fijner als je samen kan spelen, dan zie je een stuk groeien. Nu waren we half juni pas voor het eerst, op gepaste afstand bij elkaar. Wonderwel ging dat fantastisch. We leken net een stel koeien die na de stalperiode weer de wei in mochten.”
De Gelaarsde Poes is, hoe kan het ook anders, gebaseerd op De Gelaarsde Kat. Molenaarszoon Jaap vertrekt met de Gelaarsde Poes de wijde wereld in. Op hetzelfde moment gaat prinses Wendy op zoek naar een stoere jongen om eens lekker mee te zoenen. Ze ontmoet Jaap en wordt op slag verliefd. Ook bij Jaap is de vonk overgeslagen en Poes probeert hem als huwelijkskandidaat aan het hof te krijgen.
“Dan is er de reus,” zegt Casper Flipsen, “die zin heeft in prinsessenvlees. Hij vraagt zijn moeder om Wendy te kidnappen en klaar te maken voor zijn verjaardag. Hij had haar afbeelding gezien in het Veldhovens Weekblad en wist meteen; die moet ik hebben!” De moeder van de reus Cor, gespeeld door Hans Heesbeen, kan haar zoon niets weigeren. Ze maakt van lekkere jonge meisjes heerlijke gehaktballen voor haar zoon. Inmiddels heeft de koning geheim agent James Blond ingeschakeld om Wendy te beschermen.
“De verhaallijnen... Alles loopt door elkaar... Hilarisch! Een wervelend spektakel. Zeer vermakelijk om naar te kijken!”

De Gelaarsde Poes is een komisch toneelstuk met en voor jong en oud. Corona-proof. Kom dus kijken, een ontspannen avondje, lach en geniet van De Gelaarsde Poes. Laat je verrassen. Er staan 3 uitvoeringen gepland, vrijdag 6 november 2020, aanvang 20.15 uur; zaterdag 7 november 2020, aanvang 14.30 uur; zaterdag 7 november 2020, aanvang 20.15 uur. Kaarten kosten 13,50 euro en uitsluitend te bestellen via de website van Theater de Schalm.

Kaarten

Met
beeldbellen
de repetities
voortzetten

Van de redactie

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden