<p>Appeltjes van Oranje. FOTO: Oranje Fonds.</p>

Appeltjes van Oranje. FOTO: Oranje Fonds.

(Foto: )

Zijn er Appeltjes van Oranje in Veldhoven?

Het Oranje Fonds start vandaag de zoektocht naar bijzondere projecten uit Veldhoven die kans maken op een Appeltje van Oranje 2021. Dit jaar is het thema 'Mentale Kracht' en staan de prijzen in het teken van projecten die ervoor zorgen dat mensen die het mentaal niet gemakkelijk hebben, zich weer goed voelen.

VELDHOVEN - Projecten uit Veldhoven die aansluiten op het thema kunnen zich tot en met zondag 1 november aanmelden via oranjefonds.nl/appeltjes. 3 initiatieven krijgen in juni 2021 een Appeltje van Oranje uit handen van Koningin Máxima.
Het kan iedereen overkomen, dat je mentale gezondheid je belemmert om volledig mee te doen in de samenleving. Bijvoorbeeld omdat je je depressief voelt, een eetstoornis of dwangneurose hebt of kampt met paniekaanvallen. Dit kan van tijdelijke aard zijn of iets waar je je leven lang mee te maken hebt. Mentale klachten hebben allerlei oorzaken en komen voor in alle groepen van de samenleving. Gelukkig zijn er in ons Koninkrijk veel projecten die vrijwilligers inzetten om deze mensen te ondersteunen en bij de hand te nemen. Zodat ze weer mee kunnen doen in de maatschappij. Deze projecten maken dit jaar dus kans op een Appeltje van Oranje.
Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Oranje Fonds.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden