<p>&quot;Vorig jaar zei Sjoert Bossers, directeur van Theater de Schalm, dat de deur altijd openstaat. Als ik nog een keer een show wilde maken was ik altijd welkom.&quot; FOTO: De Schalm.&nbsp;</p>

"Vorig jaar zei Sjoert Bossers, directeur van Theater de Schalm, dat de deur altijd openstaat. Als ik nog een keer een show wilde maken was ik altijd welkom." FOTO: De Schalm. 

(Foto: )

'De show is een kijkje in mijn leven en heel herkenbaar'

“Ja tof he?” Multitalent Jordy Graat reageert enthousiast als hij gevraagd wordt naar zijn 2e theatershow. “Lachen hè, dat ik als DJ voor de 2e keer met een eigen show op de theaterplanken sta! Ik weet nog dat ik zei, dat het een eenmalig gebeuren zou zijn, maar doordat iedereen zo enthousiast is ben ik overstag gegaan.”

“Ja tof he?” Multitalent Jordy Graat reageert enthousiast als hij gevraagd wordt naar zijn 2e theatershow. “Lachen hè, dat ik als DJ voor de 2e keer met een eigen show op de theaterplanken sta! Ik weet nog dat ik zei, dat het een eenmalig gebeuren zou zijn, maar doordat iedereen zo enthousiast is ben ik overstag gegaan.”

VELDHOVEN - Graat kan putten uit talloze verhalen die hij mee heeft gemaakt. “Mijn werk als DJ maakt dat ik op veel plaatsen kom, zowel in Nederland als in het buitenland. Daar ben ik het hele jaar druk mee. Tot afgelopen voorjaar... ”
In eerste instantie vond Graat het wel lekker om even een paar weken niets te doen. “Dan denk je een beetje na over het afgelopen jaar en natuurlijk ook hoe alles nu verder zal gaan met Corona. Vorig jaar zei Sjoert Bossers, directeur van Theater de Schalm, dat de deur altijd openstaat. Als ik nog een keer een show wilde maken was ik altijd welkom. Tijd in overvloed dus besloot ik weer te gaan schrijven.”
In zijn nieuwe show 'Jordy draait door' staan wederom zijn eigen ervaringen centraal. “Ik geef met totaal bloot! Ik ga volledig uit mijn comfortzone doordat ik iedereen deelgenoot maak van mijn bloopers. Ook ga ik zingen, zij het met een vette knipoog want ik kan helemaal niet zingen!”
De 2e show is net anders dan die van vorig jaar. “Die uitvoering is in een roes voorbijgegaan. Gelukkig was het opgenomen zodat ik het later terug heb kunnen kijken. Ik had nog nooit in een theater gestaan dus dat was voor mij een hele nieuwe ervaring. Als DJ heb je veel contact met het aanwezige publiek en daar kan je dan op inspelen en reageren. In het theater was een compleet andere ervaring. Je ziet niets voor je, je kijkt in een donker gat. Wat je wel meekrijgt is de reactie van het publiek.”
Door Corona zijn er aanpassingen in het programma. “Vorig jaar stond ik voor een volle zaal, nu zijn het aantal plaatsen beperkt. Maar ook dat biedt weer mogelijkheden. Nu doe ik gewoon 2 keer per avond een voorstelling; ik ben er dan toch... 2 halve zalen maken ook 1 volle zaal.”
In ‘Jordy draait door’ gaat verhalenverteller Graat ook in op actuele onderwerpen. “Natuurlijk de Corona-tijd... Vorig jaar had ik mijn oma op het podium; dat gaat nu niet maar daarvoor heb ik een creatieve oplossing bedacht. De show is een kijkje in mijn leven en heel herkenbaar.”

H

'Ik ga
volledig uit
mijn
comfortzone'

Van de redactie.

Interesse?

Wie de oneman-show van verhalenverteller Jordy Graat wil bezoeken heeft nog maar één mogelijkheid. 3 van de 4 optredens zijn namelijk al uitverkocht. Voor dinsdag 3 november 19.00 uur zijn nog een aantal tickets beschikbaar via www.deschalm.com

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden