<p>Geen zelfbewoningsplicht bij nieuwbouw in Veldhoven. FOTO: PixaBay.</p>

Geen zelfbewoningsplicht bij nieuwbouw in Veldhoven. FOTO: PixaBay.

(Foto: )

Kortjes & sportjes

Zelfbewonings- plicht bij nieuwbouw

VELDHOVEN - D66 Veldhoven heeft vragen gesteld over de zelfbewoningsplicht bij nieuwbouwwoningen. Het college is het eens met de D66 fractie dat de drukte op de woningmarkt een maatregel als zelfbewoningsplicht rechtvaardigt. De gemeente maakt dan ook afspraken over zelfbewoning als er grond wordt verkocht aan ontwikkelaars en particulieren. Ook bij de versnelde woningbouw de komende jaren.

Vitale samenleving

VELDHOVEN - Het college van B&W van de gemeente Veldhoven stelt de subsidie vast voor 6 maatschappelijke projecten. Het gaat om uitgevoerde projecten van Sint Ambrosius (22.816 euro voor Bijeen in 't groen + 30.000 voor de Belevingstuin), Stichting Loek@You (52.206 euro voor talentprogramma), Zuidzorg (35.400 euro voor Moeders informeren Moeders), de Bibliotheek (11.000 euro voor de Dementheek) en TV de Korrel (11.000 euro voor Sociaal Tennis). Door hun projecten kunnen (kwetsbare) groepen beter meedoen in Veldhoven.

Fit Veldhoven en Cordaad Welzijn

VELDHOVEN - In het project Fit Veldhoven werken inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties samen aan een gezonde leefstijl. Het college heeft besloten om hier 25.000 euro subsidie aan te verlenen.
Dit geld wordt verdeeld tussen de stichting Fit Veldhoven en Cordaad Welzijn. Cordaad gaat een pilot uitvoeren in de wijk Cobbeek.

Geluidshinder luchtverkeer

MEERHOVEN - Beraad Vlieghinder Moet Minder (BVM2) is het niet eens met minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat (I&W) die aan Van Geel nieuw advies heeft gevraagd over de mogelijkheid 30% geluidreductie te realiseren, zoals vastgelegd in de recente concept-Luchtvaartnota. Op dit moment worden volgens BVM2 er opnieuw pogingen in het werk I&W)gesteld om aan die 30% te morrelen. Binnen het departement van I&W, zo stelt BVM2, zijn er krachten die ‘ontwikkelpotentie’ (lees groeimogelijkheden) op Eindhoven Airport willen behouden. Het mogelijk vertraagde tempo van de vlootvernieuwing, dat voort zou kunnen vloeien uit de Covid 19-pandemie, wordt hiervoor als argument gebruikt.
BVM2 stelt duidelijk dat het onverkort vast houdt aan de afspraak. Een aantasting van de 30%-verplichting beëindigt, wat BVM2 betreft, het in de Proefcasus bereikte draagvlak voor het Van Geel-advies.

Energiek...

BRABANT - De provincie Noord-Brabant en netbeheerder Enexis werken voorstellen uit om de netaansluiting van grootschalige duurzame opweklocaties mogelijk te blijven houden. Dit is onder andere nodig omdat de beschikbare capaciteit in het elektriciteitsnet onder druk staat, ruimte schaars is en de maatschappelijke kosten van de energietransitie zo laag mogelijk dienen te zijn.

Een betere geboortezorg

VELDHOVEN/EINDHOVEN - Verloskundigen van 040verloskunde in Eindhoven en gynaecologen van het Catharina Ziekenhuis gaan nog intensiever samenwerken. Het gezamenlijk spreekuur op de poli met de gynaecoloog in het ziekenhuis wordt uitgebreid met gezamenlijke spreekuren in het eigen verloskundig centrum in Eindhoven.
De wekelijkse spreekuren in het ziekenhuis door de verloskundigen van 040verloskunde blijven overigens bestaan. Maar door de gezamenlijke spreekuren in het ziekenhuis en bij de verloskundigenpraktijk zien de verloskundigen en gynaecologen elkaar nu elke week.

Van den Udenhout Verkoop Spektakel

VELDHOVEN - Autobedrijf Van den Udenhout stunt het weekend van vrijdag 18 tot en met zondag 20 september met haar private lease-tarieven, geeft 500 euro cash bij occasions en houdt een Kalkhoff e-bike seizoensuitverkoop.
Het belooft één groot spektakel te worden met kortingen die er niet om liegen! Een nieuwe SEAT of ŠKODA was nog nooit zo voordelig. Zo stapt u tijdens het Verkoop Spektakel bij de Veldhovense SEAT- en ŠKODA-vestiging aan de Meerenakkerweg 33 in een gloednieuwe SEAT Ibiza voor slechts 239 euro p/m.
Ook houdt het autobedrijf een seizoensuitverkoop haar Kalkhoff e-bikes, met kortingen die oplopen tot wel 30%!

UNA verliest

VELDHOVEN - In de historie van de wedstrijden tussen Westlandia en UNA trokken de Zeelstenaren vaak aan het langste eind. Vorig seizoen was dat al anders door 2 gelijke spelen tussen de groenwitten en de geelzwarten. Zondag pakten de Naaldwijkers op basis van de 2e helft alle punten, 2 - 0.

Marvilde wint

VELDHOVEN - Na de 1-3 overwinning bij Lindenheuvel en de 3-0 overwinning thuis tegen Wilhelmina’08 was de volgende (knock-out) ronde zo goed als bereikt. Alleen een grote nederlaag in Venhorst tegen de plaatselijke 2e-klasser zou nog roet in het eten kunnen gooien. Zover kwam het niet, Marvilde had het in de eerste helft niet gemakkelijk, maar won uiteindelijk verdiend met 1 - 2.

Synchroon zwemmen

VELDHOVEN/EINDHOVEN - Houd jij van zwemmen, turnen en dansen? Dan is synchroonzwemmen misschien wel iets voor jou! Dat is namelijk de ideale combinatie tussen deze sporten. In september starten 3 kennismakingslessen. Na afloop kan je met de behaalde zeesterrendiploma instromen bij een beginnersgroep. De kennismakingslessen starten zaterdag 26 september, van 08.45 tot 10.00 uur, ir Ottenbad in Eindhoven. De lessen zijn voor kinderen (5 à 8 jaar) met een B diploma. Kosten: 5 euro per 3 lessen.

aanmelden@synchroteameindhoven.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden