<p>Monique van den Baart, Laura van Nispen en Jeroen Delmee; John Knapen staat helaas niet op de foto. FOTO: Jurgen van Hoof.</p>

Monique van den Baart, Laura van Nispen en Jeroen Delmee; John Knapen staat helaas niet op de foto. FOTO: Jurgen van Hoof.

(Foto: Jurgen van Hoof)

Prikkelarm Street Jump Veldhoven

Kun je ook niet zo goed tegen harde muziek, fel licht of harde stemmen? Ben je veel te moe na een‘normale’, maar o zo gezellige springactiviteit? De dames van FIKS Begeleiding en de mannen van Street Jump Veldhoven hebben de handen ineen geslagen voor een ‘prikkelarm’ Jump-uurtje per maand. Misschien wil jij ook dolgraag samen meedenken om zo eindelijk weer mee te kunnen meedoen aan leuke activiteiten. Dan ben je welkom in het StreetJump kinderpanel, want jouw mening is belangrijk!

VELDHOVEN - Met prikkels wordt bedoeld alles wat je ziet, hoort, ruikt, proeft of voelt. Je hebt het allemaal nodig, maar soms ervaar je deze prikkels zó intens, dat je moe, bang of boos wordt. Met als gevolg dat je aan steeds minder leuke activiteiten mee kunt doen.
Het kan zijn dat het komt doordat je ADHD hebt, een vorm van autisme, een hersenletsel, epilepsie hebt of hooggevoelig bent.

Activiteitenplan

De dames van Fiks Begeleiding, Laura van Nispen en Monique van den Baart, hebben met de mannen van Street Jump, Jeroen Delmee en John Knapen, een activiteitenplan bedacht.
Van Nispen: “Het activiteitenaanbod in Zuid Oost Brabant, voor basisschoolkinderen van 4 tot 12 jaar en met een kwetsbaarheid op hun prikkelverwerking, is schaars. Monique en ik hebben allebei een zoon met een gevoeligere prikkelverwerking en we vangen ook uit ons uitgebreide netwerk steeds meer signalen op dat een gevoeliger kind hierdoor aan de zijlijn komt te staan.”

Goede voorbeeld

Jeroen Delmee, co-eigenaar bij Street Jump Veldhoven, en zijn collega John Knapen, hebben de perfecte locatie op de Heerseweg 49.
Delmee: “Wij geloven dat elk kind de kans verdient om plezier te hebben in een voor hen absoluut veilige omgeving waarin ze zich comfortabel voelen. We weten ook dat Street Jump tijdens de normale openingstijden een overweldigende plek kan zijn voor mensen met speciale behoeften, vooral zintuiglijke gevoeligheid, met alle knipperende lichten en continue aandacht vragende geluiden."
"We hopen met deze Veldhovense pilot het goede voorbeeld te geven en het bewustzijn te vergroten voor de behoeften van deze doelgroep.”

'Uit ons
uitgebreide
netwerk
vangen we
steeds meer
signalen op
dat een
gevoeliger kind
aan de zijlijn
komt te staan'

Trots

“Doordat we nu deze samenwerking zijn aangegaan, kunnen we voor deze doelgroep een mooi programma neerzetten”, legt Van den Baart uit.
Van Nispen vult aan: “Dit kan echter niet zonder de input van de kinderen van de grond komen. Wij vinden het belangrijk dat kinderen leren hun stem te laten horen, participeren in de maatschappij en uiteindelijk trots kunnen vertellen dat zíj diegenen zijn die het prikkelarm Jump-uurtje hebben ingericht!”

'Uit ons uitgebreide netwerk vangen we steeds meer signalen op dat een gevoeliger kind aan de zijlijn komt te staan'

'Wij geloven
dat elk kind
de kans verdient
om plezier te hebben
in een voor hen
absoluut
veilige omgeving
waarin ze zich
comfortabel voelen'

Mireille Camps.

Kom jij ook?

Kom je stem laten horen in het kinderpanel op donderdag 17, dinsdag 22 en dinsdag 29 september van 18.00 tot 19.00 uur.
Aanmelden via veldhoven@streetjump.eu.
Meer info over het project via info@fiksbegeleiding.nl.

Alles wat je ziet, hoort, ruikt, proeft of voelt zijn prikkels

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden