Infopunt Dementie on tour


Sprekers die normaal gesproken hun opwachting maken bij het Dementiecafé, zijn nu op locatie bezocht en geïnterviewd. FOTO: Swove.
Sprekers die normaal gesproken hun opwachting maken bij het Dementiecafé, zijn nu op locatie bezocht en geïnterviewd. FOTO: Swove. (Foto: )

Infopunt Dementie on tour

Omroep Veldhoven en SWOVE slaan de handen ineen met een uitzending over dementieondersteuning in Veldhoven.

VELDHOVEN - Maandag 21 september is het Wereld Alzheimerdag en allerlei organisaties geven daarom die dag en die erop volgende week extra aandacht aan de verschillende vormen van dementie. Voor SWOVE en Omroep Veldhoven een goede reden om de samenwerking op te zoeken. Veel activiteiten, zoals het Dementiecafé en de spreekuren bij de Dementheek, hebben geen doorgang kunnen vinden vanwege het Corona-virus. De doelgroep van deze activiteiten heeft wel behoefte aan informatie. Daarom zijn Omroep Veldhoven en het Informatiepunt Dementie van SWOVE samen on tour gegaan langs verschillende ondersteunende diensten.

Sprekers die normaal gesproken hun opwachting maken bij het Dementiecafé, zijn nu op locatie bezocht en geïnterviewd. In de verschillende items geven verschillende experts bruikbare informatie over onderwerpen waar naasten van mensen met dementie hun voordeel mee kunnen doen.

Het programma wordt van donderdag 24 tot en met zondag 27 september uitgezonden op tv via de kabelkrantfrequentie van Omroep Veldhoven om 19.00, 21.00 en 23.00 uur. Tevens is de uitzending vanaf donderdag 24 september ook te zien via www.omroepveldhoven.nl via de rubriek 'televisie-uitzending gemist'.

Van de redactie.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden