Foto:

Kortjes

AED's

VELDHOVEN - De raadsfractie BurgerPartij Veldhoven heeft vragen gesteld over de toegankelijkheid van AED’s in de gemeente Veldhoven. De brief was ook te lezen in het Veldhovens Weekblad. Het college van B&W van de gemeente Veldhoven beantwoordt deze vragen per brief. Dit antwoord wordt besproken in de eerst volgende raadsvergadering.

‘Niet versnipperd, maar verbonden'

VELDHOVEN - Het college van B&W van de gemeente Veldhoven heeft de uitwerkingsnota ‘Niet versnipperd, maar verbonden’ vastgesteld. Hierin staat wat de gemeente doet om de gezondheid van haar inwoners te bevorderen. Het college deelt de nota met de gemeenteraad.

De Parasol

VELDHOVEN - Vanaf 1 juli 2020 krijgt Educatief Centrum De Parasol geen subsidie meer van de gemeente. De Parasol heeft daarom besloten te stoppen met de activiteiten. In verband met de afronding van de werkzaamheden heeft ze de gemeente om een bijdrage van 17.810,00 euro gevraagd. Het college van B&W van de gemeente Veldhoven heeft besloten om geen extra bijdrage toe te kennen omdat de verantwoordelijkheid hiervoor bij de Parasol ligt. Wel is besloten om afstand te doen van de vorderingen in verband met de afbetaling van de luifel en de huur van de maand juni.

Gezocht!

VELDHOVEN - A capella Vocalgroup Just Us in Veldhoven zoekt een hoge tenor en een bariton. Wie net als de zangers die al lid zijn van Just Us de ambitie hebben om op hoog niveau en met veel plezier te zingen, stuurt dan een e-mail aan muzikaal leider Angelo Smulders.

a.smulders@gmail.com

Succesvolle start UNA

VELDHOVEN - De laatste competitiewedstrijd van UNA dit jaar, was zondag 8 maart. En afgelopen zondag vond de eerste wedstrijd sinds de Corona-uitbraak weer plaats. En wel tegen Hollandia uit Hoorn. UNA weet deze wedstrijd behendig met 3 - 0 te winnen. Geelzwart begint succesvol aan de competitie.

Marvilde wint

VELDHOVEN - Na de 1 - 3-overwinning bij Lindenheuvel-Heidebloem in de eerste wedstrijd van de bekerpoule, stond vandaag de thuiswedstrijd tegen 1e klasser Wilhelmina’08 uit Weert op het programma. Wilhelmina had in de eerste wedstrijd met 3 - 2 gewonnen van Venhorst, dus de winnaar van deze wedstrijdvwas zo goed als zeker door naar de volgende ronde (2 ploegen gaan door). Marvilde was duidelijk de betere en won verdiend met 3 - 0, waarbij de bezoekers 2 terechte rode kaarten in ontvangst mochten nemen.

2 mooie IVN- wandelingen

VELDHOVEN - IVN VEV komt 2 publiekswandelingen op landgoed De Grote Beek, met als thema het landschap en de geschiedenis van het landgoed. Hierover is veel te vertellen en de wandeling is beslist de moeite waard.
De wandelingen staan gepland op zondag 13 en zondag 20 september, telkens van 10.00 tot 12.00 uur. Start bij de Tuin op het landgoed, bij parkeerplaats 12, Dr. Poletlaan 69 in Eindhoven. Deelname is gratis.

www.ivn.nl/vev

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden