Zonnebloem Veldhoven: ‘We laten ze niet zitten’


<p>Voor Nationale Ziekendag zijn voor de regio maar liefst zo&#39;n 2.000 zonnebloemen gekweekt. FOTO en TEKST: Walter de Haas.</p>

Voor Nationale Ziekendag zijn voor de regio maar liefst zo'n 2.000 zonnebloemen gekweekt. FOTO en TEKST: Walter de Haas.

(Foto: )

Zonnebloem Veldhoven: ‘We laten ze niet zitten’

Op de dinsdagen van 8 en 15 september houdt Zonnebloem Veldhoven weer zijn eerste, kleinschalige bijeenkomsten voor deelnemers uit de wijk D’Ekker, Cobbeek en Centrum. Wijkcoördinatoren Lenie en Hadewych: “Onze gasten snakken in deze coronatijd naar contact en elkaar ontmoeten. Dat organiseren we in Kabouterdorp onder het genot van een kopje koffie of thee met wat lekkers. Uiteraard houden we ons aan de RIVM-richtlijnen en de 1,5 meter afstand.”

VELDHOVEN - Zonnebloem Veldhoven heeft vanaf medio maart alle activiteiten, zoals picknick, museumbezoek of bezoek aan de Mariahoeve in Leende, moeten stopzetten vanwege de Corona-pandemie. Gelukkig hebben de circa 80 vrijwilligers af en toe nog huisbezoeken kunnen afleggen bij hun gasten, uiteraard met gepaste afstand. Niet voor niets dat de nieuwe landelijke campagne van Zonnebloem in tv-spotjes en advertenties benadrukt dat mensen met een fysieke beperking kunnen kampen met sociaal isolement. "We laten ze niet zitten", is de veelzeggende titel.

In het zonnetje?

In het weekend van Nationale Ziekendag op zondag 13 september delen vrijwilligers van Zonnebloem Veldhoven 250 zonnebloemen uit aan zieken en mensen met een beperking. De dag is bedoeld om het contact tussen hen en hun omgeving te bevorderen.
Ivan Habraken, eigenaar van GroenRijk Geldrop: “We hebben zo'n 2.000 zonnebloemen voor de hele regio speciaal gekweekt voor deze actie. Onder de noemer ‘Wie zet jij in het zonnetje?’ kun je van donderdag 10 tot en met zondag 13 september voor 2,50 euro ook een zonnebloemplantje kopen bij GroenRijk Veldhoven. Eén euro per plantje gaat naar De Zonnebloem, zolang de voorraad strekt”.

Zonnebloem

De Zonnebloem zet zich in voor mensen met een fysieke beperking voor wie deelname aan het maatschappelijk leven niet meer vanzelfsprekend is en die daardoor in een sociaal isolement zitten of dreigen te raken.

Meedoen?

Deelnemen aan activiteiten van Zonnebloem Veldhoven of vrijwilliger worden? Kijk op onderstaande website www.zonnebloemveldhoven.nl of neem contact op met Ine Boogerd via e-mail of telefoon

www.zonnebloemveldhoven.nl

zonnebloemveldhoven@gmail.com

(040) 253.81.47.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden